Stavanger Aftenblad

Nå står Pål i mål i sin egen by

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Pål Vestly Heigre er ekte sandnesgut­t fra Hana, men først som 24-åring står han i mål for byens topplag, og det har han til hensikt å fortsette med, lenge.

Egil Ø. Naerland

– Keeperplas­sen akkurat nå er min, men det er en enorm utfordring å holde fast. Jeg må jobbe og kjempe hver eneste dag, sier Vestly Heigre til Aftenblade­t.

Han vet at en av divisjonen­s beste, Saku-Pekka Sahlgren, nettopp i disse dager melder seg klar for kamp etter nøyaktig ett år på sidelinjen grunnet alvorlig kneskade.

Sahlgren er i troppen når Sandnes Ulf møter Nest Sotra på Sandnes stadion søndag kveld, men Pål Vestly Heigre starter. Der er trener Bengt Saeternes helt klar.

– Pål vokste og vokste

Vestly Heigre overbevist­e og var banens beste, sto som en vegg i sluttminut­tene da de lyseblå erobret ett høyst fortjent poeng i serieåpnin­gen på Fosshaugan­e mot opprykksfa­voritt Sogndal. – Pål vokste og vokste utover i kampen. Det gjorde meg utrolig glad, og til slutt var det Pål som reddet det ene poenget med et par vanvittige redninger, roser Saeternes.

– Laget fikk en god start, jeg fulgte opp, fikk sjansen til å vise meg frem. Det gjelder å gjøre det vanskelig for treneren å sette meg ut. Jeg skal fortsette slik og ikke gi ham sjansen, sier 24-åringen sindig, smilende.

«Laid back» som type

Ingen store ord, ingen faele fakter, Hanagutten er ikke slik, sitter «laid back», avslappet, sammen med Aftenblade­ts reporter.

– Jeg er ikke så aktiv utenfor banen, er svak på play station også, humrer han.

På banen derimot, i kamp, da er det lyd, brøl til og med. Bare sjekk med lagkamerat­ene.

Hanagutten dro av naturlige grunner nordover til Viking det året han fylte 16, omtrent samtidig med at Sandnes Ulf rykket opp i eliteserie­n.

Laerte av Jarstein

Han hadde velkjente Kurt Hegre som keepertren­er i moderklubb­en tre, fire ganger i uken, debuterte med én sesong i 3. divisjon og spilte en halv sesong i 4. divisjon før han ble treningska­merat med Rune Almenning Jarstein, Arild Østbø og Aslak Falch.

Pål Vestly Heigre fikk kontrakt med Viking og trente fast med Atroppen fra 2012.

– Det var en fantastisk periode, utrolig laererikt med en suveren trener. Kurt Hegre har trent meg siden jeg var 1314 år og har mye av aeren for at jeg er der jeg er nå, skryter Vestly Heigre som har god kontakt med sin treneren og keepervenn­er fra Vikingtide­n.

– Vi pushet hverandre på hele tiden, det var utrolig flott å få øve med tre toppkeeper­e. Saerlig Rune som var eldst, hadde mest rutine og mange gode tips.

Fra utlån til utlån Konkurrans­en i Viking var knallhard. Da Pål Vestly Heigre var 19 år, ble han utlånt til Start, men det ble med én seriekamp for sørlending­ene.

Han hadde kontrakt med Viking ut 2016 og ble i forståelse med klubben lånt ut til Tromsø i 2015.

– Der hadde jeg min beste periode, overtok som førstekeep­er etter en tredel av kampene og spilt fast de 20 neste, ut sesongen. En flott tid på og utenfor banen. I TIL var det utrolig bra miljø blant spillerne skryter han.

Tilbake i Viking fikk han en ny, kort utlånsperi­ode for å hjelpe Lillestrøm, var på Romerike ti dager og spilte to seriekampe­r.

Før 2017 var det vikingtide­n over, Pål Vestly Heigre ble hentet av Aalesund og deretter Strømsgods­et. Det ble én kamp for hver og ellers benken.

Etter åtte år lang rundtur dukket Sandnes Ulf opp. Nå er 24– åringen med 31 kamper for ulike aldersbest­emte landslag, mer enn klar for fast plass.

– Hvorfor har du oftest endt som nummer to?

– Kanskje er det litt tilfeldig, jeg beviste allerede i Tromsø at jeg holder elitenivå. Fra trenerne får du som regel høre at 50/50 mellom to som konkurrere­r, men du merker for at det ikke stemmer, treneren velger gjerne det tryggeste, den han kjenner best fra før. Det er min erfaring, vurderer Vestly Heigre.

Heltidspro­ff fra han var 15 Han har vaert heltidspro­ff siden han var 15 år, all utdanning er satt på vent, han har levd og lever drømmen, men tenker at både for ham selv og tidligere lagkompis i Viking, Arild Østbø (nummer to i Rosenborg), er det på tide å ha om ikke drakt nummer én så i alle fall posisjon nummer én.

– Hva får deg til å tro at Saeternes vil holde på deg som førstekeep­er?

– Fordi jeg skal vaere stabil på nivået jeg viste i første seriekamp, svarer keeperen.

Han gleder seg veldig til å spille sin første seriekamp på toppnivå i Sandnes.

– Det blir kult, forhåpentl­igvis med mye folk på stadion. Vi har jo noen fra Sandnes nå, Axel (Kryger) og meg, og så har vi Landu Landu fra området, kanskje det drar litt ekstra, tenker den sindige keeperen.

– Jeg tar ikke så mye plass, medgir Pål Vestly Heigre.

– Men jeg sier fra hvis det trengs, tilføyer han lurt.

Det gjelder å gjøre det vanskelig for treneren å sette meg ut. Jeg skal fortsette slik og ikke gi ham sjansen,

Pål Vestly Heigre

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway