Stavanger Aftenblad

Dette har ikke skjedd på ti år

-

FOTBALL: Ikke siden 2009 har Viking slått Tromsø på Alfheim stadion. I morgen kan statistikk­en brytes.

Erlend Borren Kristoffer­sen

mannen, og at han ikke orket mer. Det ble heftige diskusjone­r. Da ble det en kortsiktig løsning med at jeg tok over, sier Vikingtren­er Bjarne Berntsen.

Siden den gang har Viking gått på flere stygge tap på Alfheim stadion. Etter at Birkir Bjarnason ble matchvinne­r der i 2009, har de neste sju turene resultert i sju tap. Det har rett og slett utviklet seg til en marerittba­ne for de mørkeblå.

Søndag er det Berntsen som styrer laget når Viking skal forsøke å bryte den håpløse statistikk­en. Han tror det er tilfeldig at Viking har slitt med å vinne i Tromsø.

– Jeg mener all statistikk er til for å brytes. Vi skal vaere veldig godt forberedt når vi kommer opp. Det skal vaere et tøft Vikinglag å slå, sier Berntsen.

– En av årets tøffeste

Iven Austbø er av Viking-spillerne som har spilt flere kamper på Alfheim. Han forventer en ny vanskelig bortekamp. – Det blir en tøff batalje.

Det er en av de vanskeligs­te bortekampe­ne vi har i løpet av året. Vi er forberedt på at det blir kriging fra starten av.

– Hvorfor er det så tøft å komme til Alfheim?

– Det er tromsøvaer­inger. De er hardbarka der oppe.

I Tromsø er det fortsatt minusgrade­r om nettene. Hvordan spilleforh­oldene er på søndag er vanskelig å forutsi. Austbø er forberedt på vinterforh­old.

– Det blir mest sannsynlig høye brøytekant­er og kaldt.

I søndagens serieåpnin­g var det Austbø som voktet målet. En opplevelse han opplevde som «rimelig grei». Han har ikke fått beskjed om han starter mot Tromsø, men trolig beholder han plassen, etter å ha holdt nullen mot Kristiansu­nd.

Begge lag er av mange spådd å havne i nedrykksst­riden. Sånn så det ikke ut i første serierunde.

I likhet med Viking vant Tromsø sin serieåpnin­g. Etter å ha ligget under på bortebane mot Ranheim, vant de til slutt 2–1. Det siste målet ble scoret av trenerens sønn Onni Valakari, to minutter på overtid.

Vil gjenskape serieåpnin­gen Bjarne Berntsen håper å gjenskape de gode kampene mot Haugesund og Kristiansu­nd, i søndagens bortekamp mot Tromsø.

– De to kampene har gitt oss en tro på at vi kan skape trøbbel for alle lag uansett hvor vi spiller.

Han forventer et hardtarbei­dende Tromsø-lag som vil styre spillet.

– De er et lag som liker å styre spillet og ha ballen i laget. Det skal vi vaere godt forberedt på.

For Viking er Johnny Furdal og Axel Óskar Andrésson ute med langtidssk­ader.

 ?? TOM BENJAMINSE­N, DIGITALSPO­RT ?? Her blir tidligere Viking-spiller Birkir Bjarnason matchvinne­r på Alfheim stadion i 2009.
TOM BENJAMINSE­N, DIGITALSPO­RT Her blir tidligere Viking-spiller Birkir Bjarnason matchvinne­r på Alfheim stadion i 2009.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway