Stavanger Aftenblad

Bortemarer­itt for hjemmekspe­rtene

- Stian Johnsen

FOTBALL: Arsenal har vunnet ti strake hjemmekamp­er og har los på en topp 4-plassering. Men fem av lagets sju resterende kamper skal spilles på bortegress. Der er Unai Emerys menn langt fra like solide. Av de ti siste bortekampe­ne har «The Gunners» vunnet bare to. Og tabellen lyver ikke:

Hjemme: 14-2-1, borte: 5-4-5 er fasiten så langt i sesongen for de røde fra Nord-London.

I løpet av de fem neste Premier League-rundene skal Arsenal møte de fire klubbene som omtales som «best of the rest» på bortegress. Det starter mot 10.-plasserte Everton søndag og fortsetter med Watford (8.-plass), Wolverhamp­ton (7.-plass) og Leicester (9.-plass).

«Pustepause­n» derimellom kommer hjemme mot Crystal Palace 1. påskedag. Så kan man legge til dobbeltkam­p i europaliga­ens kvartfinal­e mot knalltøffe Napoli i et allerede tett kampprogra­m.

Sterk statistikk

Arsenal slo Everton 2-0 i det motsatte oppgjøret i september. Og forrige sesong ble det sterke seirer 5-2 (borte) og 5-1 (hjemme) over «The Toffees». Manageren venter likevel ingen enkel kamp.

– Kampen mot Everton blir en stor utfordring for oss. Det er en ny kamp, på bortebane. Og vi må forsøke å overbevise alle om at vi kan vaere stabilt gode også borte, sier Emery.

– Målet vårt (topp fire) er veldig klart, men det kommer til å bli vanskelig. Vi er blitt bedre og bedre, og nå er vi nummer tre. Men vi vet at det blir veldig vanskelig, for motstander­ne våre er store lag, og de kommer til å vinne mange kamper, fortsetter spanjolen.

Tett

Tottenham og Chelsea la ytterliger­e press på Arsenal da de vant sine kamper mot henholdsvi­s Crystal Palace og Brighton i midtuken. Dessuten lurer Manchester United i bakgrunnen og sørger for at fire hester er med i løpet om den lukrative 3.- og 4.-plassen i ligaen.

Det virker sannsynlig at man vil trenge minst 75 poeng for å havne i topp 4. Med seier over Everton vil Arsenal vaere et godt stykke på vei, men tidligere resultater forteller at Emerys utvalgte har tøffe uker i vente.

I forrige sesong var resultaten­e slik i tilsvarend­e kamper: Watford (b) 1-2, Palace (h) 4-1, Leicester (b) 1-3, Brighton (h) 2-0, Burnley (b) 1-0. Arsenal møtte ikke Wolves sist sesong, men spilte 1-1 mot det nyopprykke­de laget på hjemmebane i høst.

 ?? DAVID KLEIN ?? Fem av Arsenals siste sju kamper skal spilles på bortebane. Det kan bli en tøff oppgave for manager Unai Emery. Her sammen med Henrikh Mkhitaryan.
DAVID KLEIN Fem av Arsenals siste sju kamper skal spilles på bortebane. Det kan bli en tøff oppgave for manager Unai Emery. Her sammen med Henrikh Mkhitaryan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway