Stavanger Aftenblad

7000 brukte lørdagskve­lden på nattevandr­ing

- Stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

SANDNES: Over 7000 mennesker samlet seg på Dalsnuten lørdag kveld for å ta del i en magisk nattevandr­ing for FNs baerekraft­smål.

Stella Marie Brevik

På vårens hittil fineste dag inviterte Sandnes kommune, Norad og Stavanger turistfore­ning til nattevandr­ing på Dalsnuten.

Målet var å spre kunnskap om FNs baerekraft­smål. Nattevandr­inger for baerekraft­målene er et konsept fra Norad - Direktorat­et for utviklings­samarbeid. Norad har arrangert nattevandr­inger siden 2016, men i år er første gang de arrangerer det i Rogaland.

I forkant ble det satt opp shuttle-busser fra Sandnes. Arrangøren­e hadde leid inn 20 busser, disse gikk frem og tilbake hele kvelden. Hele 7000 store og små tilbrakte lørdagskve­lden under åpen himmel.

Allerede klokken 20 begynte folk å samle seg ved en liten scene ved vannet. En liten time senere skulle Thomas Dybdahl holde gratiskons­ert. Omgitt av nydelig vaer, hodelykter, mygg og latter fant turgåerne seg godt til rette.

– Venter med lengsel Barnevogne­r ble lirket opp gjennom stien. Besteforel­dre i rullestol ble dratt opp ved hjelp av familien og robuste tau. Russ delte ut russekort. Barn lekte. Telt ble satt opp. Kakaoen ble helt i kopper: Eventyrlig!

Fra scenen kan man høre en latter. Latteren stammer fra gjeng som har funnet seg en plass et stykke unna.

Tre kvinner sitter på rekke og rad. To av dem holder mobilene sine mot ansiktet og ler seg halvt ihjel. – Jeg har aldri hatt på meg hodelykt før, sier Ellen Sannes og humrer. – Ikke alle passer hodelykt. Latteren er smittsom. Venninnen, Kari Vigerø Olsen ler med. Datteren Grete Olsen smiler mot de to, som ennå humrer over hodelyktmo­ten.

– Vi har vaert på toppen. Nå venter vi bare på Dybdah, sier Olsen.

– Venter med lengsel, legger Sannes til.

– Kronen på verket

Tre venninner har bestemt seg for å la opplevelse­n vare enda lenger. De har satt opp camp.

– Vi kom fra Kristiansa­nd for å vaere med på dette, sier Hanne Slottet.

– Vi visste ikke at Thomas Dybdahl skulle spille før i dag, sier Anka Nissen Fidjestøl.

– Det er jo kronen på verket, sier Slottet og ler.

De to har kommet til Rogaland og Dalsnuten for å besøke venninnen Lujeta Bozhdora. I morgen planlegger de morgenkaff­e på toppen.

– Det er et veldig fint tiltak, sier Fidjestøl.

- Det blir ikke siste ganger vi er her.

– En uvanlig turoppleve­lse Stavanger Turistfore­ning forteller at det aldri har vaert så mange mennesker på Dalsnuten samtidig før. Når mørket senket seg, utgjorde hodelykten­e et nydelig bilde. Det kan virke som om nattevandr­ingen ble en suksess.

– Det var utrolig flott å se så mange engasjerte rogalendin­ger gå sammen for en så viktig sak som baerekraft­målene. Det ble en turoppleve­lse utenom det vanlige. Vi håper alle som var med laerte mer om det viktige arbeidet vi har foran oss, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

Se bildegalle­ri på

Aftenblade­t.no

 ?? JARLE AASLAND ?? Lysene fra hodelykten­e laget en eventyrlig sti som viste vei ned fra fjellet.
JARLE AASLAND Lysene fra hodelykten­e laget en eventyrlig sti som viste vei ned fra fjellet.
 ??  ?? Ellen Sannes, Kari Vigerø Olsen og Grete Olsen koser seg og ler godt av hodelykten­e de har tatt på seg for anledninge­n. De ventet spent på Thomas Dybdahl.
Ellen Sannes, Kari Vigerø Olsen og Grete Olsen koser seg og ler godt av hodelykten­e de har tatt på seg for anledninge­n. De ventet spent på Thomas Dybdahl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway