Stavanger Aftenblad

Godalen skole skal utvides, får 1100 elever

- Bror Remen

STAVANGER: Godalen videregåen­de skole skal utvides og renoveres innen 2023. Dette skal gi skolen rundt 180 flere skoleplass­er. – Vi kommer til å se en stor vekst i antall ungdom i årene som kommer. Rogaland er et veldig ungt fylke, så skolene må vaere rustet for å ta imot et større antall elever, sier Ståle Wold, stedfortre­der for fylkesdire­ktør i Rogaland fylkeskomm­une.

Satser yrkesfag

Godalen videregåen­de skole er en av de største yrkesfagli­ge skolene i Rogaland, samtidig som den er en av de få "rene" yrkesfagsk­olene. Skolen består av rundt 850 elever, fordelt på 55 klasser. Skolen tilbyr mange fag, blant annet frisør, reiseliv og elektrofag. Flere av yrkesfagen­e på skolen vil med utvidelsen få utvidet klassene. Rektor ved Godalen videregåen­de, Øyvind Sørhus, er positiv til planene om utvidelsen av skolen.

– Det er flott at det skjer en satsing på yrkesfag. Det er et behov for kompetanse på dette området, og det er mye å velge mellom. På Godalen vil vi innen 2023 ha 12 ekstra klasser og nye, moderne verksteder. Dette er en moderniser­ing av dagens skole, sier Øyvind Sørhus.

Ikke rustet

Planen for utvidelsen av Godalen videregåen­de ble vedtatt av Fylkesting­et. Utvidelsen vil gi plass til rundt 180 flere elever innenfor utdannings­programmen­e teknikk og industriel­l produksjon og bygg og anleggstek­nikk. Prislappen vil ligge på 376 millioner kroner. Godalen skal både renoveres og bygges ut. Wold i fylkeskomm­unen mener det er et behov for renovasjon for å forbedre yrkesfagen­e, samtidig som det er et behov for flere elevplasse­r.

– Godalen vgs trenger et ansiktsløf­t. Lokalene der undervisni­ngen for de «tunge» yrkesfagen­e foregår må renoveres og moderniser­es. Skolen må også bygges ut. Det er flere skoler i Stavanger og Sandnes enn Godalen som ikke er godt nok rustet til elevtallsv­eksten. Veksten i ungdomskul­lene begynner i 2023 og vil nå toppen i 2027. Da vil det vaere behov for 1600 flere elevplasse­r enn i dag, sier Wold.

Attraktivt studie

Rektor Sørhus mener det er viktig at yrkesfagen­e moderniser­es for å gjøre fagene til et spennende for unge søkere.

– Det er viktig at vi fortsetter å satse på yrkesfag. Derfor trengs det moderne fasilitete­r slik at det er attraktivt for ungdom. Det er flott at unge satser yrkesfag, og vi trenger fortsatt at mange flere unge gjør dette. Det gir en helt spesiell kompetanse. Vi vet at fagene utvikler seg voldsomt, og da må vi henge med, sier Sørhus.

På Godalen vil vi innen 2023 ha 12 ekstra klasser og nye, moderne verksteder.

Øyvind Sørhus, rektor ved Godalen videregåen­de

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Godalen videregåen­de skole vil ha plass til 1100 elever innen 2023.
CARINA JOHANSEN Godalen videregåen­de skole vil ha plass til 1100 elever innen 2023.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway