Stavanger Aftenblad

Storkoser seg i rullende feriesuite til 3,5 mill.

- Svein Hagen

BOBILMESSE: Ove Bjorland og kona har nylig kjøpt seg en ny bobil, som inneholder alt som trengs av komfort til å kunne nyte en helgetur eller en lengre ferie i inneller utland. De to var blant de mange som tilbrakte helgen på bobilmesse­n på Orre. Ove Bjorland måtte bla opp 3,5 millioner kroner for å sikre seg en to år gammel Morelo Palace. Den store bobilen fikk han i oktober og har så langt ikke rukket å ha alt for mange reiser annet enn her i distriktet.

– Det har ikke blitt så mye farting enda, men det braker snart løs. Allerede i påsken venter en tur til Sverige, Danmark og Tyskland. Etter det går det slag i slag utover sesongen, forklarer han.

I slutten av mai og begynnelse­n av juni skal han og kona Rita en ny tur til Tyskland, da er det Morelo-fabrikken i Tyskland som er målet.

– Der samles over 600 biler av samme kaliber som den jeg har, et realt og stort treff for bobilentus­iaster fra hele Europa. Det er en samling vi gleder oss veldig til, sier Bjorland.

Masse luksus i bilen

Han legger ikke skjul på at de har godt med luksus når de er ute på landeveien eller på en rasteplass med en slik stor bobil.

- Vi drives med solceller og er selvforsyn­t med både strøm og vann i denne bilen. Jeg kan vel rett og slett kalle dette en rullende suite, understrek­er han. – Fantastisk oppslutnin­g fra hele landet og et vårvaer vi bare kunne drømt om. Dette er bare en utrolig sosial og flott helg, forteller Ove Bjorland.

Ikke fristet av de dyreste Elisabeth Fjelde og Harry Paulsen har hatt sin bobil i 12 år, og er i helgen på plass i Orrehallen for å kikke på en eventuelt ny.

– Vi har ikke råd til de aller dyreste bobilene her inne, det trenger vi heller ikke. Først og fremst kikker vi oss rundt og samler masse ideer, forklarer de. De har vaert på reisefot siden 1970-tallet, først som vanlige campingtur­ister, etter hvert også med bobil.

– Bobillivet elsker vi over alt, men vi trenger ikke så mye luksus for at vi skal kunne trives godt. I de senere år har vi også lagt alle våre reiser innenlands, mens vi før fartet en del til Sverige, forklarer Harry Paulsen.

– Kanskje kommer vi over en bobil vi blir hektet på her i helgen, og da er jo ikke et kjøp utelukket, understrek­er de.

- Bobil er jo hus på veien Daglig leder i Reime & Lode AS, Åsulv Salte, legger ikke skjul på at det å ha en bobil omtrent er det samme som å ha et hus på veien. Selv om størrelsen kan variere veldig fra de ulike bobilene.

- De billigste,brukte bobilene kan kjøpes for rundt 300.000 kroner, men det selvsagt også mulig å skaffe seg en doning til 6 millioner kroner og vel så det. Det er først og fremst lommeboken som bestemmer luksuspreg­et, mener Salte.

Sammen med Abobil AS og MC Lea AS deler Reime & Lode plassen inne i Orrehallen under bobilmesse­n denne helgen. – Vi har til sammen drøyt 30 bobiler utstilt inne i hallen, i tillegg er det rundt 100 bobiler som har parkert like utenfor hallen. Vi regner med å få solgt en del under helgens samling her i Orrehallen. Det er i alle fall gledelig mange som er innom for å få se på alle de nye utstilte bilene vi har her under årets messe, sier han.

Se flere bilder på Aftenblade­t.no

Vi drives med solceller og er selvforsyn­t med både strøm og vann i denne bilen. Jeg kan vel rett og slett kalle dette en rullende suite

Ove Bjorland, lykkelig bobileier

 ?? SVEIN HAGEN ?? Ove Bjorland har kjøpt to år gammel Morelo Palace. I denne bilen har han og kona all den luksusen de kan tenke seg.
SVEIN HAGEN Ove Bjorland har kjøpt to år gammel Morelo Palace. I denne bilen har han og kona all den luksusen de kan tenke seg.
 ?? SVEIN HAGEN ?? Fornøyde bobilentus­iaster i strålende vårvaerpå Orre. Fra venstre Stig Nordstrand. Kate Nordstrand, Rita Høiland Bjorland, Ove Bjorland, Ingeborg Høiland og Aarvid Høiland.
SVEIN HAGEN Fornøyde bobilentus­iaster i strålende vårvaerpå Orre. Fra venstre Stig Nordstrand. Kate Nordstrand, Rita Høiland Bjorland, Ove Bjorland, Ingeborg Høiland og Aarvid Høiland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway