Stavanger Aftenblad

William (5) og Aurora (9) ryddet med russen

-

STAVANGER: Etter en heidundren­de russefeiri­ng på Vaulen så det mildt sagt faelt ut ved den populaere badestrand­a søndag. Slik ville ikke William Bøe Fuglerud og Aurora Hoel ha det.

Håkon Jonassen Norheim

stykker som bruker søndagen på å rydde.

– Hvorfor ikke? Dette er et flott naturområd­e for barn og familier. Det ser ikke bra ut, og det er ikke bra om alt søppelet spres rundt alle veier i denne vinden, sier Tone Hoel. Hun kommer fra Nord-Norge og sier hun er vant til å ha det fint rundt seg. Sammen med André Fuglerud vil hun laere barna til å ta opp søppel rundt seg. Aurora Hoel syns godt russen kunne ryddet etter seg.

– Det er dumt at det ser slik ut. De kunne godt ha ryddet etter seg, i stedet for at andre må rydde opp etter dem, sier Aurora Hoel.

– Det er ganske kjekt å vaere med å rydde, syns jeg, sier William Bøe Fuglerud.

Da russen ryddet

I 12-tiden våknet endelig russen også. Mia Pedersen, russ på Hetland videregåen­de, så oppslaget på Aftenblade­t.no og ble litt flau. Hun fikk med seg venninne og medruss Kaja Nielsen Våga, og de dro til Vaulen med medbragte sekker.

– Der var det også noen få andre russ, som var i gang med å rydde. Jeg tror de var fra St. Svithun, sier Pedersen.

Klokken 12.45 ringte hun Aftenblade­t og fortalte at badeplasse­n nå var ferdig ryddet. Bildene beviser at hun har rett.

– Vi sliter litt med å få opp alt glasset, men søppelet er nå borte, sier Pedersen.

Hun var selv på festen på badeplasse­n lørdag kveld, men dro hjem lenge før det var slutt.

– Vet du om det var gjort avtaler om rydding?

– Nei, det vet jeg ikke.

– Blir fort hengt ut

Russ Pål Helle fra St. Svithun VGS var også blant dem som var med å rydde søndag. Han mener det er dumt at russen blir hengt ut så fort som de gjør i denne saken.

– Politiet bortviste alle fra stedet, slik at søppelet lå igjen. Det kan da ikke forventes søndag morgen at søppelet bare skal vaere borte. Men nå er det borte, sier Helle.

President i hovedstyre­t for russen i Stavanger, Anas Hassan, skriver følgende i en tekstmeldi­ng til Aftenblade­t like etter 13.00 søndag.

– Vi tar ansvar. Det skal ikke se sånn ut, og det er bra vi fikk ordnet opp i det. Det skal gis en felles beskjed om det med rydding og enkelte plasser kommunen har frarådet oss å vaere, skriver Hassan.

 ?? HÅKON JONASSEN NORHEIM ?? Aurora Hoel, til venstre, William Bøe Fuglerud og Tone Hoel brukte søndags formiddag på å rydde etter russen på Vaulen.
HÅKON JONASSEN NORHEIM Aurora Hoel, til venstre, William Bøe Fuglerud og Tone Hoel brukte søndags formiddag på å rydde etter russen på Vaulen.
 ??  ?? Fra venstre Elena Feria, Pål Helle og Magnus Gudmundsen (alle fra St. Svithun) var med å rydde på Vaulen søndag.
Fra venstre Elena Feria, Pål Helle og Magnus Gudmundsen (alle fra St. Svithun) var med å rydde på Vaulen søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway