Stavanger Aftenblad

Kristoff med pallplass i Flandern rundt: – Nesten tilbake der jeg var i 2015

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

SYKKEL: Alexander Kristoff (31) spurtet inn til tredjeplas­s i Flandern Rundt da Alberto Bettiol (25) overrasken­de rykket til seier i den belgiske klassikere­n. OUDENAARDE: Rytterne la ut fra Antwerpen søndag formiddag. Fem nordmenn sto på startstrek­en, Alexander Kristoff den eneste med reelle vinnersjan­ser.

31-åringen fra Stavanger vant rittet på en imponerend­e måte i 2015. Den gangen bet han seg fast da fjorårsvin­ner Niki Terpstra satte fart. Han kom seg over Oude Kwaremont og Paterberg og spurtet til seier på oppløpet i Oudenaarde.

Drømmen var å gjenta bedriften også i år. Men sist helgs GentWevelg­em-vinner måtte søndag gi slipp på vinnersjan­sene halvannen mil før mål, da Alberto Bettiol rykket til seier. Bak EF-italienere­n tok danske kasper Asgreen andreplass­en, mens Kristoff spurtslo de andre kanonene i kampen om tredjeplas­sen.

– Formen er bra. Jeg har bare kjørt bedre én gang i år, så jeg er nesten tilbake til der jeg var i 2015, sier Kristoff til TV 2 i målområdet.

Kristoff forteller at motbakkene tok såpas på at han ikke kunne gjøre annet enn å henge seg best mulig fast på slutten. Dermed greide han ikke å svare da først Bettiol og så Asgreen stakk i front.

– Jeg måtte bare prøve å spare mest mulig. Det var antydning til kramper, forteller han til TV 2.

Bruddplane­n mislyktes Kristoffs lagkompis i UAE Team Emirates, Vegard Stake Laengen, prøve å komme seg med i bruddet som alle visste ville komme seg løs fra hovedfelte­t på vei ut fra Antwerpen.

Der skulle Laengen fungere som en hjelperytt­er og en slags utskytning­srampe når Kristoff senere på dagen kom dundrende sammen med fronten av feltet.

Slik gikk det imidlertid ikke. Firemannsb­ruddet kom i vei, men uten UAE-ryttere, eller andre norske. På det meste hadde de fire, Damien Touzé fra Cofidis, Kenneth Van Rooy fra Sport Vlaanderen-Baloise, Hugo Houle fra Astana og Jesper Asselman fra Roompot-Charles, åtte og et halvt minutts ledelse.

 ?? BILDBYRÅN ?? Alexander Kristoff satt bra med da Flandern rundt gikk inn i finalen, men det ble for tøft for UAE-rytteren da det ble støtet voldsomt før tredje siste bakke i vårklassik­eren.
BILDBYRÅN Alexander Kristoff satt bra med da Flandern rundt gikk inn i finalen, men det ble for tøft for UAE-rytteren da det ble støtet voldsomt før tredje siste bakke i vårklassik­eren.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway