Stavanger Aftenblad

Jesus frelste City, klar for FA-cupfinale

-

FOTBALL: Manchester City var storfavori­tt og klarte seg gjennom FA-cupsemifin­alen mot Brighton lørdag med 1-0-seier. Gabriel Jesus avgjorde tidlig i kampen.

Dermed lever klubbens muligheter til å vinne fire titler denne sesongen. Ligacupen er allerede inne. City er med i gullkampen i serien mot Liverpool og møter Tottenham i Champions League-semifinale­n med første kamp om få dager.

Kvadruppel?

Men manager Pep Guardiola har ikke troen på at de lyseblå gjør rent bord og vinner samtlige fire titler. Snakket om en historisk kvadruppel tiltar i styrke, men City-sjefen nekter å snakke opp eget lags sjanser.

– Ingen har klart det før, så hvorfor skal vi kunne gjøre det? Sannheten er at det nesten er umulig å vinne alt, sa Guardiola etter lørdagens semifinale­seier. I England er det kun Manchester United som tidligere har vunnet både ligaen, FAcupen og Champions League i løpet av en og samme sesong. Det klarte de i 1999.

BBCs studioeksp­ert Alan Shearer kalte kampen «svak».

– Det var to øyeblikk av kvalitet i denne kampen. Resten var av dårlig klasse. Brighton manglet det lille ekstra for å straffe City på deres dårlige dag. Et noe bedre lag enn Brighton ville definitivt ha stilt City flere vriene spørsmål, sa han.

Jesus ble matchvinne­r på Wembley foran vel 71.000 tilskuere. Målet kom allerede etter fire minutter. Brasiliane­ren kastet seg fram på et innlegg og headet ballen inn. Dermed fikk storfavori­tten en start som ikke kunne vaert bestilt bedre.

Prøvde

Mange trodde det var begynnelse­n på en utklassing, men Brighton klarte seg godt og var med svaert lenge selv om City hadde et solid grep om det aller meste. Brighton kastet folk framover i sluttminut­tene da laget ikke hadde noe å tape, men det ga ikke uttelling tross noen halvsjanse­r.

Brighton ropte på straffe etter 89 minutter, men fikk ikke ja fra dommeren.

Raheem Sterling spilte hele kampen for City. Han hadde betalt billetter for 550 skoleeleve­r fra sin tidligere skole i London og fikk dermed ekstra støtte fra tribunen.

– Brighton var briljante i dag. De holdt seg inne i kampen og ga oss problemer på dødballer, men vi viste moral og holdt stand. Nå har vi noen store kamper i vente, sa Sterling ifølge BBC.

Finalen spilles 18. mai, og også den er lagt til Wembley.

 ?? MATT DUNHAM ?? Gabriel Jesus scoret kampens eneste scoring etter bare fire minutter.
MATT DUNHAM Gabriel Jesus scoret kampens eneste scoring etter bare fire minutter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway