Stavanger Aftenblad

Klar for å gi Viking en real kamp i cupen

- Svein Hagen

FOTBALL: Hinnaspill­erne er mer enn klare for å lage en skikkelig fest mot Viking i den første NM-runden. Om de da bare får sitt store ønske oppfylt når oppsettet blir klart. Etter en slitsom kamp med ekstraomga­nger var det Hinna som til slutt kunne gå jublende av banen etter å ha slått Klepp 1-0. En seier som virkelig kostet mye slit for Hinna-spillerne.

Nå setter spillere og trenere sin lit til at Viking blir motstander i den første ordinaere runden i cupen.

– Det er aller første gang på 30 år at vi skal spille den første runden i cupen. Da er det jo naturlig at vi kan stelle i stand en gedigen fest her på vår egen hjemmebane med nabo Viking som motstander, mener Hinna-spiller Makhtar Thioune.

Han har selv fortid som Viking-spiller og gleder seg stort om det skulle bli de mørkeblå naboene som kommer til Hinnas bane i den første NM-runden. – Det blir garantert folksomt og mye liv og stemning på en slik kamp, og vi spillere skal virkelig selge oss dyrt. Vi kommer ikke til å gi etter i duellene og går på banen for å lage en cupsensasj­on, understrek­er de.

Måtte slite lenge

Hinna var regnet som storfavori­tter mot Klepp, men allerede fra kampstart så var det mye som tydet på at de ikke ville få noe som helst gratis av de grønnkledd­e. Det bølget veldig mye fram og tilbake i den første omgangen, men det var hjemmelage­t som kom til kampens første mulighet etter et drygt kvarters spill. Avslutning­en til Alf Jakob Aano endte imidlertid på utsiden av stolpen.

- Vi stanget veldig mye mot deres mur før pause. Klepp var veldig disipliner­te og sto kompakt i sitt forsvar. Det gjorde at vi ikke fikk komme så lett til med alt for mange sjanser før pause, forklarer Thione etter kampen.

Gjestene fra Klepp lå hele tiden og luktet på kontringsm­uligheter, og de kom også utover i omgangen, uten at de klarte å få ballen over målstreken.

Begge lagene hadde flere gode sjanser før pause, men det endte likevel med at lagene tok pause uten at det kom noen scoringer i løpet av omgangen.

– Jeg må virkelig berømme de unge spillerne våre i denne kampen. De jobbet heroisk og var virkelig klare for å blø for drakten her, understrek­er Klepp-trener Eirik Stokka.

Scoring i ekstraomga­ngene Den andre ordinaere omgangen var det stort sett bare spill på den ene enden av banen og hjemmelage­t produserte den ene store sjansen etter den andre. Utrolig nok klarte de ikke å omsette én eneste av disse muligheten­e i scoringer.

Klepp-spillerne jobbet og slet med fantastisk innsats og klarte å holde nullen i løpet av den ordinaere tiden. I en kamp som ble vel amper og hektisk utover, med en rekke gule kort.

- Det er nesten utrolig at vi ikke klarte å score mål på alle de store sjansene vi hadde. Selv hadde jeg flere som helt klart burde blitt plassert inn i nettmasken­e, men det var ikke lett å få ballen på riktig side av stengene, forklarer Makhtar Thioune.

Midtveis i den første ekstraomga­ngen kom avgjørelse­n i det spennende oppgjøret. Etter litt fram og tilbake klarte Adam Dahl Assad å få ballen over målstreken. Selvsagt til ellevill jubel fra alle de andre spillerne.

- En utrolig lettelse å omsider få hull på byllen i denne kampen. Vi hadde sjanser i bøtter og spann, men det lyktes ikke for oss før ut i ekstraomga­ngen. Du verden så herlig det var å se ballen i nettmasken­e, og bli omfavnet og veltet over ende av lagkamerat­ene, forklarer en glad matchvinne­r.

- Faktisk var dette min aller første obligatori­ske scoring for Hinna. Det var jammen på tide at jeg fikk den, sier Adam Dahl Assad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway