Stavanger Aftenblad

Barcelona-sjefen om å møte United: – En europeisk klassiker

-

FOTBALL: Barcelona-trener Ernesto Valverde frykter Manchester Uniteds fysiske slagkraft før onsdagens Champions Leagueduel­l på Old Trafford.

Den spanske giganten er storfavori­tt over to kvartfinal­ekamper mot Ole Gunnar Solskjaers lag. Onsdag går den første i England.

Lørdag var Solskjaer sammen med sin assistent Mike Phelan på Camp Nou og så Barcelona slå tabelltoer Atlético Madrid 2-0 etter sene scoringer fra Luis Suárez og Lionel Messi. Valverde spår et tøft dobbeltopp­gjør mot United.

– De er et slagkrafti­g lag. Selv om de tapte den siste kampen (mot Wolverhamp­ton), har de gått gjennom en god rekke med resultater. Fysisk er de veldig sterke, og de vet hvordan man legger press på motstander­en. Samtidig kan de vaere farlige rent taktisk, sa Barcelona-sjefen ifølge Sky Sports etter lørdagens toppkamp.

Katalanern­e har aldri vunnet et borteoppgj­ør mot Manchester United. Fire forsøk har endt med to uavgjort og to tap. Forrige gang Barcelona gjestet Old Trafford, var da United vant 1-0 i Champions League-semifinale­n i 2008.

– Dette er en klassiker i europeisk fotball. Barcelona har aldri vunnet på Old Trafford, og det vil vi prøve å endre på, sa Valverde lørdag.

I La Liga flyr Barcelona høyt. Med seieren over Atlético har den regjerende mesteren en luke på 11 poeng.

– Alle visste hvor viktig denne kampen var. Nå er vi et steg naermere, men det er fortsatt 21 poeng å spille om. Vi trenger flere poeng for å bli mestere, mener Valverde.

– Etter Manchester United blir det en ny uke med tre La Liga-kamper. Vi må fortsette å kjempe på alle fronter, for vi har fortsatt ikke oppnådd noe.

Barcelona slo Manchester United i Champions League-finalen i både 2009 og 2011. Siden har ikke storklubbe­ne møttes i den gjeveste europacupe­n. (NTB)

 ?? ALBERT GEA ?? Barcelona-trener Ernesto Valverde.
ALBERT GEA Barcelona-trener Ernesto Valverde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway