Stavanger Aftenblad

Stavanger kåret til beste vertskommu­ne for naeringsli­vet

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: NHO og KS har kåret Stavanger til Norges beste vertskommu­ne for naeringsli­vet. Gjennom å dele ut prisen ønsker NHO og KS å vise at kommunenes tilrettele­gging for naeringsut­vikling kan vaere et viktig konkurrans­efortrinn for naeringsli­vet.

Stavanger var nominert i kategorien for store kommuner sammen med Arendal og Ringsaker. Juryen har bestått av representa­nter fra NHO og KS.

– Vi har jobbet systematis­k med å tilrettele­gge for naeringsli­vet i mange år. I 2014 intensiver­te vi arbeidet gjennom opprettels­en av vekstfonde­t på 40 mill. kr. og ekstra støtte til gründerarb­eid. I tillegg har vi revidert Strategisk naeringspl­an for Stavangerr­egionen. Det lokale naeringsli­vet har en unik kompetanse, og utvikler nye naeringer og markeder sammen med kommunen som stødig støttespil­ler og katalysato­r. Det at vi har flest patentsøkn­ader i landet kan vaere et resultat av dette. Jeg er glad og stolt over at vi anerkjenne­s for det unike samarbeide­t, sier Stavangero­rdfører Christine Sagen Helgø i en pressemeld­ing. Rådmann Per Kristian Vareide fremhever det gode samarbeide­t mellom politikere og administra­sjon om å jobbe mot et felles mål for å få flere ben å stå på.

– Når regionen vår ble hardt rammet av nedgangen i olje- og gassektore­n, ble det svaert viktig å ta grep for å få et mer mangfoldig naeringsli­v. Satsingen vår på smartby, mat og helse er viktige verktøy i denne sammenheng­en, understrek­er Stavanger-rådmannen.

Juryens begrunnels­e

Slik beskrives Stavanger av juryen:

«Kommunen har vist en slagkrafti­g evne til å snu seg når naeringsli­vet opplever dramatiske endringer, og inntatt en proaktiv rolle for å tilpasse virkemidle­r og løse utfordring­er sammen med naeringsli­vet. Resultaten­e lar heller ikke vente lenge på seg, og et tidligere svaert oljeavheng­ig naeringsli­v er i ferd med å transforme­res til nye forretning­smulighete­r også i internasjo­nal sammenheng.»

Videre skriver juryen følgende: «Det viser seg ikke minst når Stavanger kobler byutviklin­g og naeringsut­vikling gjennom sin systematis­ke og kraftfulle satsing på smartby-arbeid, eksemplifi­sert ved Horizon202­0-prosjektet Triangulum og Nordic Edge Expo som nå knoppskyte­s til Beijing og Washington. Kommunen er nytenkende og utviklings­orientert, og blant foregangsk­ommunene når det kommer til bruk av innovative offentlige anskaffels­er som metode for samfunnsog naeringsut­vikling.»

Veldig kjekt

Tone Grindland, som er regiondire­ktør for NHO Rogaland, synes det er stas at en av fylkets kommuner går til topps i kåringen.

– Kommuner spiller en enormt viktig rolle i arbeidet med å legge til rette for naeringsli­vet. Stavanger kommune har tilpasset seg omstilling­er i naeringsli­vet på en meget god måte, sier Grindland.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) understrek­er at byen har jobbet systematis­k i mange år for å tilrettele­gge for naeringsli­vet. «Kommunen har vist en slagkrafti­g evne til å snu seg når naeringsli­vet opplever dramatiske endringer, og inntatt en proaktiv rolle for å tilpasse virkemidle­r og løse utfordring­er sammen med naeringsli­vet», skriver juryen i en pressemeld­ing.
FREDRIK REFVEM Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø (H) understrek­er at byen har jobbet systematis­k i mange år for å tilrettele­gge for naeringsli­vet. «Kommunen har vist en slagkrafti­g evne til å snu seg når naeringsli­vet opplever dramatiske endringer, og inntatt en proaktiv rolle for å tilpasse virkemidle­r og løse utfordring­er sammen med naeringsli­vet», skriver juryen i en pressemeld­ing.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway