Stavanger Aftenblad

Dette får representa­ntene dekket

-

y Stortingsr­epresentan­tene får årlig 956.000 kroner i lønn og får dekket alle tjenestere­iser og ukentlig pendling til og fra Stortinget. y De som har barn i alderen 0 til 19 år som bor på hjemstedet, som er tilfellet med Liadal, får dekket utgifter til inntil én ekstra hjemreise per uke. y Representa­nter som bor mer enn 40 kilometer fra Oslo får

i tillegg bo gratis i leilighete­r i hovedstade­n. medier som viser at hun kjører over Øresundbro­en, er i København sammen med hennes mann, og fra konsert med popartiste­ne Beyoncé og Jay-Z sto i Parken i den danske hovedstade­n.

Liadal innrømmer i ettertid at hun ikke skulle hatt diett for lørdag 23. juni.

12. til 13. juli pendlet Liadal til Oslo for 3538 kroner. På Facebook har Liadal lagt ut bilder som viser at hun er i Haugesund og Tysvaer i Rogaland på formiddage­n 13. juli.

Liadal forklarer at hun har ført feil dato i regningen, og at hun kjørte fra Haugesund til Oslo 13. juli og dro videre på en to ukers ferie dagen etterpå.

Hun var tilbake i Oslo fra ferie 28. juli, og kjørte hjem til Haugesund den 29. juli. «Skrev kun en dag da det skulle bli korrekt antall dager,» opplyser Liadal.

Aftenposte­n har spurt om Stortinget dermed betalte deler av Liadals private ferie, ettersom hun fikk kjøregodtg­jørelse fra Haugesund til Oslo og tilbake igjen på dagene før og etter ferieturen.

«Har vaert på jobb da jeg var i Oslo. Stortinget har kun dekket reise mellom Haugesund og Oslo og ingenting av min ferie», svarer Liadal.

25. til 28. august fikk hun dekket 4356,20 kroner for drosje, fly tur-retur Haugesund-Oslo, flytog og 88 kroner pr. døgn i diett for å vaere i stortingsl­eiligheten.

Bilder fra denne helgen på hennes Facebook-vegg viser imidlertid på at hun reiste til Bad Gastein i Østerrike på ferie. Bildene viser blant annet Liadal og et familiemed­lem på topptur på Stubnerkog­el.

«Dro videre på ferie 25.8, tilbake i Oslo 1.9 og dro rett på jobb på ettermidda­g/kveld før jeg kjørte hjem til Haugesund. Justeres for riktig pendlerdie­tt.»

– Hvorfor har Stortinget betalt deler av din private ferie til Østerrike ( flybillett­er mellom Haugesund og Oslo)?

«Har vaert innom jobb ifm. at jeg var i Oslo. Stortinget har kun dekket reise mellom Haugesund og Oslo på vanlig måte og ingenting av min ferie», svarer Liadal i to e-poster til Aftenposte­n. På morgenen 13. februar 2017 legger Liadal ut et bilde fra FNs kontorer i New York, hvor «det blå matfatet er tema på 2 dagers høring» i Den interparla­mentariske union, ifølge teksten på bildet.

Da møtet startet, hadde hun allerede vaert i New York i tre netter på fellesskap­ets regning. Bilder på Facebook viser Liadal og hennes mann i Williamsbu­rg i Brooklyn, med teksten «timevis gatelangs» og på besøk i FN-bygningen.

Stortinget har betalt 45.114 kroner for taxi, flytog, flybillett­er, fem netter på hotell og seks døgn med diett, viser regningen.

Liadal har ikke belastet Stortinget for mannens frokost på hotellet.

Aftenposte­n har spurt Liadal hvilke møter hun deltok på og hvilke dager det var møter.

Hun svarer:

«Ved reiser til andre tidssoner kan vi reise tidlig. For meg var det mer praktisk å reise rett til NY etter endt arbeidsuke 10.2 enn reise hjem til Haugesund før NY. Vi hadde møter fra morgen 13.-15.2 med tidlig start 13.2. Program hos den norske delegasjon i NY 15.2. En diett og en natt trekkes fordi det hadde vaert mulig å reise lørdag.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway