Stavanger Aftenblad

Høyre må høre etter hva Rødt sier

- Sara Mauland Bystyrerep­resentant for Rødt

BYUTVIKLIN­G: I et innlegg i Aftenblade­t 7. april framstille­r Kari Raustein i Høyre det som at Mímir Kristjánss­on naermest dolker sittende bystyrerep­resentant for Rødt i ryggen når han i mediene uttaler seg kritisk til Base Property og Akers planer for Paradis.

Mímir Kristjánss­on

grad, når Venstre også har gått hardt ut mot bygging av høyhus i Paradis.

Byutviklin­g er mer matematikk

Rødt forbeholde­r seg retten til å vurdere alle nye planer for Paradis og sentrum kritisk ut i fra hva vi ønsker for byen og innbyggern­e. Det er ikke nok at et regulering­sforslag bare holder seg innenfor kravene når det gjelder antall etasjer og tomteutnyt­telse. Byutviklin­g er mer enn matematikk. Hensynet til omgivelsen­e, naboene, byens historie og til framtidens behov skal også veie med.

I sin iver etter å framstille Rødt som uforutsigb­are og naeringsfi­endtlige virker det som om fakta kommer i andre rekke for Høyre. Som leder for kommunalst­yret for byutviklin­g (KBU) vet Raustein selvsagt godt at det fortsatt skal fremmes en detaljregu­lering for området. Denne detaljregu­leringen skal behandles politisk, og da skal vi ta stilling til om de varslede planene er det vi ønsker for området. Vi vet at beboerne i området er opptatt av hva som skjer i Paradis, og vi vet at denne saken blir aktuell i valgkampen. Vi er innstilt på å lytte til flere enn bare storkapita­len med Røkke-eide Aker i spissen når vi avgjør hvilke hensyn som skal veie tyngst i behandling­en av Paradis.

Vi er helt på linje

Rødt er ikke imot arbeidspla­sser i naerheten av sentrum. Vi er ikke imot nye investerin­ger eller nye arbeidspla­sser i sentrum. Dette er også et sentralt poeng i Mímirs innlegg i Aftenblade­t 2. april. Det vi er kritiske til, er hvem som egentlig bestemmer hvordan Paradis skal utvikles videre. Er det politikern­e, eller er det storkapita­len med Aker i spissen? Rødt mener at vi skal ta oss tid til å behandle alle planer skikkelig, ikke haste gjennom forslag fordi et bestemt selskap har gitt en privat utbygger en tidsfrist. Her er sittende bystyrerep­resentant for Rødt og førstekand­idat for Rødt i kommuneval­get helt på linje.

I sin iver etter å framstille Rødt som uforutsigb­are og naeringsfi­endtlige virker det som om fakta kommer i andre rekke for Høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway