Stavanger Aftenblad

Fin pris til Ylvis-brødrene

-

CANNES: – Dette var veldig hyggelige nyheter! Ekstra kjekt å få internasjo­nal anerkjenne­lse for noe som handler utelukkend­e om lokale, norske historier, sier Bård Ylvisåker etter en gjev prisheder. De hadde funnet opp en ny sjanger, kunne Ylvis-brødrene fortelle pressen i fjor: Den gravende musikalen. Og ved hjelp av musikk og intervjuer tok Bård og Vegard Ylvisåker for seg noen minneverdi­ge episoder i norsk historie, som tilblivels­en av stupetårne­t på Hamar, en skummel rakettopps­kyting på Andøya – og kronprinse­sse Mette-Marits inntog i den norske kongefamil­ien, for å nevne noe. Serien ble godt mottatt, en halv million seere fikk med seg det første programmet i serien Ylvisbrødr­ene ga navnet «Stories from Norway».

Og nå kan duoen sette en ny pris på peishylla. De stakk nemlig av med prisen for beste humorforma­t under C21s Internatio­nal Format Awards under den store TV-messa MIPTV i Cannes.

– «Stories from Norway» er en fantastisk bra serie laget av to helt unike underholde­re, som jeg er veldig glad for at hører hjemme på våre plattforme­r, sier nordisk programdir­ektør i Discovery og TVNorge, Eivind Landsverk, i pressemeld­ingen.

I prisbegrun­nelsen i Cannes heter det blant annet at «Stories from Norway» er et banebryten­de prosjekt og en uforglemme­lig serie. Originalit­et og humor er andre stikkord som blir brukt om det unike TV-konseptet.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway