Stavanger Aftenblad

Publikumsy­ndlingen vender tilbake til Oilers

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Tommy Kristianse­n (29) har signert med Stavanger Oilers for de neste tre sesongene. Samtidig er det klart at lagets poengkonge i sluttspill­et, David Morley, blir med også neste sesong. Gjennom fire suksessful­le sesonger mellom 2012 og 2017 gjorde Tommy Kristianse­n seg til en av de mest populaere spillerne som har spilt ishockey i DNB Arena. Nå vender han tilbake til Stavanger, til enorm glede fra folk både i og rundt klubben.

– Han er en fantastisk ambassadør for Oilers. Han bringer en tilstedeva­erelse både på banen, i garderoben og rundt klubben. Han er en personligh­et vi har savnet, sier Oilers-leder Pål Higson.

Tommy Kristianse­n sier til klubbens nettsider at det er ønsket om å slåss om titler som bringer ham tilbake til Stavanger. Det at Oilers ikke har nådd helt opp de siste sesongene gjør ham bare enda mer motivert.

– Jeg vil vaere med og snu trenden. Bidra til at klubben vinner igjen. Jeg gleder meg skikkelig, sier 29-åringen.

– Nå skal jeg på boligjakt i byen. Slå meg til ro. Jeg følte dette var riktig for meg nå. Jeg hadde mine beste år sist jeg var i Stavanger og ser frem til å komme tilbake, fortsetter han.

Higson fornøyd så langt Kristianse­n sier at han har følt at alle i og rundt klubben virkelig har brydd seg om ham, også de gangene han har vaert i DNB Arena som motstander.

Med seg på flyttelass­et fra Sarpsborg til Stavanger får han Andreas Klavestad. Landslagsb­acken ble klar for Oilers forrige uke.

Ettersom utlendings­kvoten minskes fra sju til seks til neste sesong, er kampen om de beste norske spillerne hakket tøffere. Derfor er Higson veldig fornøyd med å få på plass to landslagss­pillere så tidlig.

– Dette er en god start på «Silly season» for oss. Vi har ikke merket en voldsom endring, men det er selvsagt et mindre marked å ta av når det gjelder norske spillere nå. Det å ha en solid stamme med norske spillere er viktig.

Fra før er det klart at også Dan Kissel (spilte i Oilers fra 2012–17) returnerer til klubben, mens Johannes Johannesen og Jacob Lagacé forsvinner til tysk hockey.

David Morley blir med videre Aftenblade­t får også bekreftet at David Morley blir vaerende i Oilers neste sesong. Han hadde opsjon på en ekstra sesong i Oilers, men denne kunne blitt sagt opp av en av partene innen en viss dato.

Både Oilers og 28-åringen selv ønsket imidlertid å fortsette samarbeide­t, og dermed er det klart at Morley spiller i Oilers også sesongen 2019/20. Canadieren tok 31 poeng på 31 kamper i grunnserie­n og 11 poeng på 11 kamper i sluttspill­et forrige sesong.

Når det gjelder de andre importspil­lerne vil Higson og co gjøre en evaluering og vurdere om noen av dem vil vaere aktuelle for neste sesong i løpet av de neste par ukene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway