Stavanger Aftenblad

Vil avslutte Solakarrie­ren med ny seiersjube­l

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Sola er én kamp fra å gå ubeseiret gjennom sesongen. I kveld skal Sola-spillerne gi alt for å sikre seg sin

22. strake seier på rad. – Det blir veldig mye følelser rundt denne kampen. Både positive og negative. Det har vaert en fantastisk sesong så langt, men det er veldig trist å tenke på at dette er den siste kampen med jentene, sier Sola-spiller Kristiane Knutsen.

Etter fire år i Sola er kveldens kamp den siste for den lokale håndballsp­illeren som kom fra Hundvåg til Sola som 15-åring. I sesongavsl­utningen mot Aker Topphåndba­ll setter hun et foreløpig punktum for sin håndballka­rriere i Sola.

Stavanger-jenta legger ikke skjul på at hun håper å komme tilbake til klubben senere. Hun har hatt fire veldig gode år i Sola, og sier at spesielt det siste året har ting blitt enda bedre i klubben.

– Det har bare gått oppover hvert år. Sola er et svaert sammensvei­set lag med et godt miljø. Vi kommer godt overens både på og utenfor banen, og passer godt sammen hele gjengen. Det blir utrolig trist å flytte bort fra dem. Alle jentene er helt fantastisk­e, sier hun.

Usikker framtid

20-åringen som har scoret 44 mål på 19 kamper denne sesongen forlater håndballkl­ubben med et tungt hjerte. Etter sesongen flytter hun østover for å studere psykologi og bytter klubb til Follo HK. Før serieavslu­tningen ligger Follo HK på kvalifiser­ingsplasse­n, og Knutsen, som har kjempet hele sesongen for å sikre Sola opprykk, vet fortsatt ikke om hun spiller i 1. divisjon eller i eliteserie­n neste sesong.

– Jeg har lyst til å spille i eliteserie­n igjen. Kanskje skjer det med Follo, eller kanskje skjer det når jeg kommer hjem igjen til Sola. Det får tiden bare vise, sier hun og smiler.

Line Ellertsen forlater også Sola etter sesongen. Hun kom hjem fra elitespill i Glassverke­t i fjor, og har vaert en nøkkelspil­ler for Sola denne sesongen med sine 123 mål på 21 kamper. Ellertsen har signert en treårig kontrakt med den danske klubben Aarhus United.

Ubeseiret

Før sesongens siste hjemmekamp topper Sola tabellen med 42 poeng, og står med 21 av 21 seire. I sesongen 1997/98 leverte Sola-damene en feilfri sesong. Da gikk de ubeseiret gjennom sesongen med 24 av 24 mulige seire. Nå kan de klare det på nytt. Det gjenstår bare ett oppgjør. Toppkampen mot Aker Topphåndba­ll; laget som ligger på andreplass på tabellen, tre poeng bak Sola.

– Det blir en av de tøffeste kampene denne sesongen. Vi vil gjerne gå ubeseiret gjennom sesongen, men vi vet at vi møter et godt lag. Vi får store utfordring­er i dag, og jeg håper at vi klarer å komme opp på det nivået vi vet vi må vaere på for å få det til, sier Knutsen.

 ?? ANDERS MINGE ?? Sesongens siste kamp blir spesiell for Kristiane Knutsen som forlater Sola etter sesongen.
ANDERS MINGE Sesongens siste kamp blir spesiell for Kristiane Knutsen som forlater Sola etter sesongen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway