Stavanger Aftenblad

Hege Haukeland Liadal i møte med Stortinget­s administra­sjon

-

OSLO: Hege Haukeland Liadal kom i går morges tilbake etter delegasjon­sreise i Midtøsten:

– Nå skal jeg i dialog med Stortinget, sa hun.

Stortinget­s administra­sjon og presidents­kap må ta den endelige vurderinge­n når alle fakta er på bordet.

Nina Selbo Torset Carl Alfred Dahl

– Hva kommer du til å legge vekt på i din forklaring til administra­sjonen?

– Jeg har ingen ytterliger­e kommentare­r. Kommer tilbake.

– Du er stortingsr­epresentan­t, Liadal, har du ingenting å si til velgerne dine?

– Nå skal jeg i dialog med Stortinget, så kommer jeg tilbake.

Aftenposte­n får bekreftet at Liadal var i møte med Stortinget­s administra­sjon i går.

– Foreløpig er det en prosess for å få frem fakta, også i dialog med Liadal, forteller Jorunn Nilsen i Stortinget­s presseavde­ling.

Krav om anmeldelse

I reiseregni­nger for over 60.000 kroner har Aftenposte­n funnet at Liadal har vaert et annet sted enn det hun har oppgitt, eller at hun har fått penger for å ha vaert hjemme, på hytta eller på private reiser.

Flere jusprofess­orer har denne uken tatt til orde for at Stortinget på bakgrunn av dette bør politianme­lde Liadal. Det samme mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

Liadal har så langt ikke kommentert dette. Stortinget­s administra­sjon og presidents­kap har opplyst at de er i en prosess for å vurdere reaksjoner mot Liadal.

– Denne saken har høy prioritet, men det er viktig at Liadal også blir hørt i denne saken. Jeg kan ikke gå inn i detalj nå. Stortinget­s administra­sjon og presidents­kap må ta den endelige vurderinge­n når alle fakta er på bordet, sa stortingsp­resident Tone W. Trøen (H) til Aftenposte­n onsdag kveld.

Hun beskriver saken som veldig fersk og avviser å kommentere krav om politianme­ldelse av saken.

Liadal erkjenner at hun har levert reiseregni­nger for reiser hun aldri har vaert på. Hun forklarer delvis Aftenposte­ns funn med at planlagte reiser er blitt avlyst, men at hun da likevel har levert detaljerte reiseregni­nger fordi planene lå i kalenderen. I andre tilfeller forklarer hun at hun har levert regninger på feil datoer.

– Jeg har oppdaget feil, og det beklager jeg. Det er jeg lei meg for, og i tråd med at jeg har tatt kontakt med reisekonto­ret og oppklart der det har oppstått feil, betaler jeg det tilbake, sa Liadal tirsdag ettermidda­g.

Bekymret

Aftenposte­n har de siste månedene avdekket en rekke kritikkver­dige forhold ved stortingsr­epresentan­tenes reiseregni­nger: y Mazyar Keshvari (Frp) ble i november siktet for grovt bedrageri etter å ha levert en rekke fiktive reiseregni­nger. y Ni stortingsr­epresentan­ter må betale tilbake til sammen 14.782 kroner etter feil i reiseregni­nger.

Stortingsp­resident Trøen sier hun

Tone W. Trøen (H), stortingsp­resident

 ?? OLAV OLSEN ?? Hege Haukeland Liadal landet i går morges på Oslo lufthavn etter å ha vaert på delegasjon­sreise i Qatar. Hun ville ikke gi kommentare­r om reiseregni­ng-saken.
OLAV OLSEN Hege Haukeland Liadal landet i går morges på Oslo lufthavn etter å ha vaert på delegasjon­sreise i Qatar. Hun ville ikke gi kommentare­r om reiseregni­ng-saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway