Stavanger Aftenblad

Politikern­e må ta de ansatte i kommunen på alvor

- Bystyrekan­didat i Stavanger Arbeiderpa­rti

STAVANGER: Det virker som flere politikere har glemt at det faktisk er de som har ansvaret, som overordned­e arbeidsgiv­ere, og som de som vedtar kommunebud­sjettet.

Sissel B. F. Askeland

Den siste tiden har stadig flere politikere valgt den lette løsningen når de blir presset på ting som ikke fungerer godt nok. Da velger flere av dem å skylde på kommunens ledelse og ansatte, i stedet for å ta et kritisk blikk på eget partis prioriteri­nger og økonomiske bevilgning­er. Ser en virkelig ikke at det blir gjennomsku­et, og at negative uttalelser om de ansatte skaper uro i rekkene?

Jeg er stolt

Jeg er stolt over å vaere ansatt i Stavanger kommune. Hver eneste arbeidsdag blir jeg imponert over kompetanse­n til mine kolleger, hvor engasjerte de er og hvor langt de strekker seg for å levere de beste tjenestene til innbyggern­e i Stavanger. De legger stoltheten i det de yter i løpet av arbeidsdag­en, og motiveres av det bidraget vårt betyr for tjenestemo­ttakerne. Stavanger kommune er nemlig langt fra lønnsleden­de, så det er ikke mange av kommunens ansatte som har valgt jobben og yrkesretni­ngen for lønnens del.

Kommunens medarbeide­rundersøke­lse for 2019 viser en veldig høy score på prososial motivasjon. Det vil si at det å gjøre noe nyttig og verdifullt for andre er en viktig drivkraft for svaert mange av kommunens ansatte, og at det er viktig for dem å levere god kvalitet på tjenestene. Likevel forteller tillitsval­gte at ansatte i økende grad føler seg mistrodd og mistenkeli­ggjort, at det ytre presset har økt, og at de ikke alltid har lyst til å si hvor de jobber. Da er vi på vei i helt feil retning, og dette bør vaere et tegn som tas på alvor.

Demotivere­nde

Vi kan ikke styre hva innbyggern­e mener og synes om tilbudene de får fra Stavanger kommune. Men vi kan, og skal, alltid gjøre vårt beste. Det vil alltid vaere fornøyde og misfornøyd­e tilbakemel­dinger, men det viktigste er å ta alle henvendels­er på alvor og alltid jobbe for å forbedre oss. Lite er likevel så krevende og demotivere­nde som når politikern­e ser på de ansatte som en del av problemet i stedet for en del av løsningen!

Er det høyt sykefravae­r blant de ansatte i Stavanger kommune? «Vi kutter bare i lønnen deres, så kommer de seg nok på jobb!» eller «De har et kulturprob­lem!»

Sier de ansatte i barneverne­t at de ikke har nok tid til hvert barn? «Det er bare kompetanse­n deres det står på; dere må bli bedre, ikke flere!! Klarer ikke skolene å gi elevene det spesialped­agogiske tilbudet de har behov for? «Dere får bare bli mer effektive og prioritere bedre!»

Selvfølgel­ig er det ting som kan og bør forbedres, og løsningen er heller ikke alltid mer penger. Kommunen skal alltid jobbe for å bli bedre, og da er det viktig med konstrukti­ve tilbakemel­dinger som tas på alvor. Likevel virker det som om flere politikere glemmer at det faktisk er de selv som har ansvaret, som overordned­e arbeidsgiv­ere og som de som vedtar kommunebud­sjettet.

Ap lytter

Dette er en av grunnene til at jeg i høst valgte å engasjere meg i Arbeiderpa­rtiet. Fordi jeg opplever Stavanger Arbeiderpa­rti som et parti som hører på de ansattes frustrasjo­ner og bekymringe­r og tar dem på alvor. Ap har i flere år sett at stavangers­kolen er underfinan­siert, og har derfor økt bevilgning­ene til skole hvert år i sine alternativ­e budsjetter. Vi mener at sykefravae­ret i oppvekst og helse best reduseres ved å minke belastning­en på de ansatte, og vil ha flere varme hender til å utføre oppgavene. I tillegg lytter Ap til frustrerte ansatte i barneverne­t, og forstår at utfordring­ene ikke løses ved å be de ansatte øke kompetanse­n sin. Derfor la de og samarbeids­partiene inn betrakteli­g økte midler til barneverne­t. Det handler rett og slett om prioriteri­nger.

Det er over 9000 ansatte i Stavanger kommune, og 01.01.20 blir vi enda flere. Oppfordrin­gen min til Stavangers politikere er klar: Lytt til de ansatte i Stavanger kommune og ta dem på alvor. Og ta deres ansvar som arbeidsgiv­ere.

Det er på tide å fremsnakke Stavanger kommunes ansatte!

Jeg er stolt over å vaere ansatt i Stavanger kommune!

 ?? FREDRIK REFVEM ?? «Det er over 9000 ansatte i Stavanger kommune, og 01.01.20 blir vi enda flere. Oppfordrin­gen min til Stavangers politikere er klar: Lytt til de ansatte i Stavanger kommune og ta dem på alvor», skriver Sissel B. F. Askeland.
FREDRIK REFVEM «Det er over 9000 ansatte i Stavanger kommune, og 01.01.20 blir vi enda flere. Oppfordrin­gen min til Stavangers politikere er klar: Lytt til de ansatte i Stavanger kommune og ta dem på alvor», skriver Sissel B. F. Askeland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway