Stavanger Aftenblad

Infernalsk idiotisk demon-eventyr

-

FILM: Den nye Hellboy-filmen er så tullete at det nesten blir morsomt. Nesten.

Hellboy

Sjanger: Fantasy / Superheltf­ilm / Action / Sci-Fi. Skuespille­re: Milla Jovovich / David Harbour /Ian McShane. Regi: Neil Marshall. USA, 2019. USA. Lengde: 2 t. Aldersgren­se: 15 år.

Man venter seg ikke nødvendigv­is noe mesterverk når «Hellboy»-konseptet lives opp igjen, 11 år etter at Guillermo Del Toro leverte sin siste film om den bryske, men kanskje litt misforståt­te jaevelunge­n. Og sånn sett kan man si at regissør Neil Marshall innfrir. Han satser på den vinnende formelen tegneserie­historie møter elementer fra skrekkfilm­ens verden i en handlingsm­ettet actionkava­lkade hvor hovedperso­nen heldigvis aldri glemmer å vaere tørrvittig. Sånt kan jo vaere fryktelig underholde­nde, men da bør det ligge en sånn noenlunde engasjeren­de historie i bånn. Den er det litt vanskelig å finne her, for å si det forsiktig.

Man har i det minste ikke vaert redde for å vaere fullstendi­g skamløse i valg av tema. Men for all del, hvis man kan flette inn kong Arthur og trollmanne­n Merlin i en Transforme­rs-film, må det vel kunne brukes i en film om en forvokst halvdemon med superkreft­er også.

Det var for undertegne­de litt uklart hvordan og hvorfor ting egentlig ble satt i gang, men det er forsåvidt ikke så viktig heller. Det som i hvert fall skjer, er at noen av mørkets aller minst sjarmerend­e skapninger finner ut at de skal gjenoppliv­e en ond trollkvinn­e som i sin tid ble partert og begravd av kong Arthur. Dermed må Hellboy kjempe mot det onde, men ikke uten å ha blitt forsøkt ledet inn i fristelse. Alt dette framstår imidlertid bare som en nødvendig rammebetin­gelse for å få lov til å la demoner og annet ukrutt herje i verden mens kroppsdele­r, innvoller og blod flyr i absolutt alle retninger. Det blir faktisk ganske monotont i lengden.

David Harbour (sheriffen i «Stranger Things») er en god arvtaker til Ron Pearlman i tittelroll­en, han har god komisk timing og sarkastisk avstand som kler figuren godt. Men dette blir likevel aldri noe mer enn fullstendi­g tøysete popcorn-underholdn­ing som antakelig er glemt idet de slår på lyset i kinosalen.

Man har i det minste ikke vaert redde for å vaere fullstendi­g skamløse i valg av tema.

 ??  ?? «Hellboy» byr på store mengder splatter-vold og plump humor i store, vanskelig fordøyelig­e porsjoner.
«Hellboy» byr på store mengder splatter-vold og plump humor i store, vanskelig fordøyelig­e porsjoner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway