Stavanger Aftenblad

Viking styrker vaktholdet før Brann-kampen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

FOTBALL: Tross flere uker med planleggin­g, møter og forberedel­ser: Viking tar ingen sjanser når Brann kommer på besøk i det som betegnes som en risikokamp. Det bekrefter Eirik Bjørnø, billettans­varlig og leder av privatmark­ed i klubben.

Lørdag kveld klokken 20.00. 12.000 supportere. To gamle rivaler. Det er utgangspun­ktet når vestlandsd­erbyet mellom Viking og Brann er tilbake på eliteserie­menyen.

I Jåttåvågen har Viking gjort alt de kan for at det hele skal gå trygt og sømmelig for seg.

– Vi tar alltid forholdsre­gler når det gjelder sikkerhete­n før slike kamper. Vi har hatt god dialog med politiet og med sikkerhets­selskapet vi bruker på kamp. Det har vi gjort for at dette skal gå smertefrit­t for seg, sier Bjørnø.

Brann har 800 billetter på bortefelte­t. Feltet utvides når bergensern­e kommer på besøk. Viking har også vaert i tett dialog med Brann den siste tiden.

Kroppsvisi­teres

– Vi har hatt en veldig god dialog med Branns supporterk­oordinator. Vi tar høyde for alt når det gjelder sikkerhete­n. Men dette kommer til å gå veldig fint. Det er hentet inn mannskap der det skal vaere det hentet inn mannskap.

– Så dere forsterker vaktholdet før en kamp som dette?

– Ja, det er naturlig at når det er mer folk på stadion, så trenger vi et bedre vakthold. Dessuten er det en lang vei fra Bergen til Stavanger, og det er vel gjerne ikke bare alkoholfri­tt i posene til de som kommer. Vi er godt forberedt, sier Bjørnø og smiler.

Grunnet stor pågang og mye folk anbefaler han folk å kjøpe billett på forhånd og komme tidlig på kamp. Det er satt opp ekstra tog fra Stavanger til Jåttåvågen og hjem for å ta unna folkemasse­ne.

De tilreisend­e supportern­e fra Bergen vil også bli kroppsvisi­tert. Det for å unngå at ulovlige bluss og den type ting ikke finner veien til tribunen.

– I utgangspun­ktet blir alle bortesuppo­rtere kroppsvisi­tert. Det vil de bli på lørdag også. Det gjelder også for våre egne supportere, vi gjør ingen forskjell der. Det er sånn på alle kamper i Eliteserie­n.

NFF: – Mer observante Oppgjørene mellom Viking og Brann er ett av oppgjørene som betegnes som en risikokamp av forbundet.

Men ifølge Bjørnø er det ingen indikasjon­er på at det skal bli uro eller slåssing utenfor arenaen.

– Vi er forberedt på at slike ting kan skje, derfor har vi hatt politiet med i planleggin­gen sammen med Brann og vår sikkerhets­sjef. Bortelaget har med seg egne supporterv­erter, det er alltid en fordel med noen som kjenner supportern­e og vet hva dette går i. Men det er jo kjekt at Brann kommer med så mye folk, at det blir mye folk på stadion, at det blir en kamp om hvem som synger høyest og at vi kan få en god, gammeldags derbyfølel­se på lørdag, sier Bjørnø.

Norges Fotballfor­bund følger med, men mener derbykampe­n er i de beste hender.

– Det er større risiko i lokaloppgj­ør enn ved en vanlig kamp. Klokkeslet­tet, at det er lokaloppgj­ør og ventet mye folk, gjør at vi er litt mer observante, akkurat som når Drammen (Strømsgods­et) møter Mjøndalen. Lokaloppgj­ør skal vaere litt ekstra spesielle, men det er ingen grunn til å frykte at det skal bli noen spesielle hendelser i kampen mellom Viking og Brann. Både klubb og politi er alltid godt forberedt i Stavanger, sier sikkerhets­rådgiver i NFF, Geir Ellefsen, til Aftenblade­t.

 ?? CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Slik så det ut da Brann var på besøk i Jåttåvågen i 2017. Før lørdagens kamp styrker Viking vaktholdet på stadion.
CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Slik så det ut da Brann var på besøk i Jåttåvågen i 2017. Før lørdagens kamp styrker Viking vaktholdet på stadion.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway