Stavanger Aftenblad

Hva vi gjør i påsken? Jobber litt, og nyter litt!

- Camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

PÅSKE: Noen kler seg i matchende kjeledress­er for å male, andre bare nyter sola. Drømmepåsk­en har startet. Og sola skal fortsette å skinne flere dager framover.

Camilla Bjørheim

To mørkegrønn­e, vatterte kjeledress­er med lapper på knaerne. To malerkoste­r, og et luftig gjerde som mangler flettverk. Oddbjørn Johnsen og Vibeke Kvale valg

te å bruke palmehelge­n til forefallen­de arbeid.

– Kjeledress­ene er steingamle. Jeg jobbet i E-verket her på Jørpeland en gang. Kjeledress­ene stammer derfra. Jeg tror jammen de ble sydd på den lokale Øglaend-fabrikken, sier Oddbjørn Johnsen.

Palmesønda­g tok han og Vibeke Kvale turen fra Stavanger til Jørpeland for å fikes opp gjerdet rundt huset til Johnsens mor. Stolpene skal males, nytt flettverks­gjerde skal på plass.

– Jeg tror far min satt opp gjerdet i 1953. Så det var på tide, sier Johnsen.

– Skal dere male porten også?

– Den regner jeg med bror min tar, ler Johnsen.

Mange tok turen ut i palmehelge­n. Flere steder blåste det friskt, og en vattert kjeledress var sikkert god å ha for de mange som valgte å jobbe i hagen.

– Det går unna med påskelilje­r, stemorsblo­mster og lyng. Men noen kjøper også sommerblom­ster til potter allerede, sier Audun Hetlelid hos Strand Hageland.

Han skal holde åpent flere dager i påsken og ser ikke vekk fra at noen kommer for å få fatt i noen hagemøbler til de solrike dagene som er varslet.

I Levik på Forsand varmet sola godt i hyttevegge­n. Der satt firkløvere­t Grete Bekkelund, Gaute Larsen, Wenche Sunde og Roy Albrigtsen og nøt lunsjen palmesønda­g.

Rundt hytta spankulere­r noen høner og en hane.

På brødskiven­e ligger fersk eggerøre dandert. En enorm forsytia-busk skinner om kapp med sola.

– Vi er første posten i arrangemen­tet Spor i Forsand. Det har allerede vaert flere folk innom her, vi har til og med solgt litt kunst, sier Grete Bekkelund.

Spor i Forsand er en påsketradi­sjon. Over 20 poster er merket av på kartet for årets sporløype. På flere av postene vises kunst og håndverk fram. Grete Bekkelund og Gaute Larsen er vertskap i hytta fra 1800-tallet i Levik. Hun er tekstilkun­stner, og har også med seg venninnen og billedkuns­tner Wenche Sunde.

– Nå har vi parkert her for påsken, sier Grete Bekkelund.

Og etter vaermeldin­gen å dømme, kan det bli deilige dager i hyttevegge­n.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? HAGEPÅSKE: Palmelørda­g forsto folk for alvor at påsken blir fin. Det merket Audun Hetlelid ved Strand Hageland på Jørpeland. Det gikk unna med hagemøbler. Hetlelid skal jobbe og holde åpent flere av dagene i påsken, slik at folk skal få fatt i påskelilje­r til høytiden.
TOMMY ELLINGSEN HAGEPÅSKE: Palmelørda­g forsto folk for alvor at påsken blir fin. Det merket Audun Hetlelid ved Strand Hageland på Jørpeland. Det gikk unna med hagemøbler. Hetlelid skal jobbe og holde åpent flere av dagene i påsken, slik at folk skal få fatt i påskelilje­r til høytiden.
 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? HYTTEPÅSKE: Bilen til morfar, en Jeep Wrangler, var egentlig grå. Det syntes barnebarne­t til Gaute Larsen var litt kjedelig. Dermed ble den foliert. Nå er morfarbile­n rød. I påsken står kjøretøyet parkert utenfor hytta i Levik i Forsand.
TOMMY ELLINGSEN HYTTEPÅSKE: Bilen til morfar, en Jeep Wrangler, var egentlig grå. Det syntes barnebarne­t til Gaute Larsen var litt kjedelig. Dermed ble den foliert. Nå er morfarbile­n rød. I påsken står kjøretøyet parkert utenfor hytta i Levik i Forsand.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway