Stavanger Aftenblad

Kvinne ble angrepet og ranet i sitt eget hjem

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

DOM: En 29 år gammel kvinne er i Stavanger tingrett dømt til ett år og to måneders fengsel for ran og innbrudd. Sammen med en for politiet ukjent mann ble hun sluppet inn i en leilighet i østre bydel kvelden 5. oktober 2017.

Kort tid etter å ha blitt sluppet inn av husverten, skal de ha slått henne i ansiktet flere ganger. Deretter skal den tiltalte kvinnen ha truet fornaermed­e med en pistollign­ende gjenstand.

Da ranerne hadde gått, brøt de seg inn på ny for å hente ransutbytt­et som de hadde glemt.

I leilighete­n skal tiltalte og den ukjente mannen ha samlet verdisaker i en sekk. De tok blant annet en pc, et smykkeskri­n og også smykker som fornaermed­e hadde på seg. Hun måtte gi slipp på alt bortsett fra gifteringe­n. Denne fikk hun beholde.

Under straffutmå­lingen peker retten på at ranet grenser opp mot grovt ran. I så måte vises det til at fornaermed­e ble angrepet i sitt eget hjem – og at dette er en krenkelse av det private.

Videre viser retten til at fornaermed­e ble utsatt for både vold og grove trusler. Truslene ble deretter supplert med et forbud mot å varsle politiet om hendelsen.

Retten kommer til at det ikke finnes formildend­e momenter ved saken bortsett fra saksbehand­lingstiden har vaert unødvendig lang.

«Det har gått ett år uten at det er foretatt avhør eller annet som kan forklare tidsbruken. Saken er rett og slett blitt liggende ubehandlet og dette må få betydning for reaksjonsf­astsettels­en», skriver tingrettsd­ommer Torbjørn Husebø i dommen.

I tillegg til ett år og to måneders fengsel dømmes 29-åringen til å betale 35.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til den fornaermed­e kvinnen. Hun dømmes videre til å betale 25.000 kroner i skadeersta­tning til forsikring­sselskapet.

 ?? FLEM VEGGE ?? UP i aksjon med laser. Bildet er et illustrasj­onsfoto.
FLEM VEGGE UP i aksjon med laser. Bildet er et illustrasj­onsfoto.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway