Stavanger Aftenblad

Sola-bolig evakuert etter funn av eksplosive­r

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no Ola Fintland ola.fintland@aftenblade­t.no

SOLA: En mann i 20-årene er pågrepet etter funn av eksplosive­r i boligen hans på Sola mandag kveld. En bombegrupp­e har kommet fra Oslo for å bistå i å tømme boligen. Mannen i 20-årene, som karakteris­eres som en såkalt kjenning av politiet, ble ifølge politiadvo­kat Stian Eskeland i Sør-Vest politidist­rikt stoppet i en rutinemess­ig trafikkont­roll i Stavanger mandag kveld.

– I bilen ble det funnet en del eksplosive og potensielt farlige stoffer. Dermed ble han pågrepet og satt i politiarre­sten. Politiet ransaket deretter boligen hans i Sola og fant enda mer eksplosive­r og farlige stoffer, sier Eskeland.

I politiarre­sten

Mannen er nå siktet for ulovlig oppbevarin­g av eksplosive­r og sitter i politiarre­sten. Adressen han bor på er evakuert.

Bombegrupp­en fra Oslo er på plass for å bistå i arbeidet med å fjerne eksplosive­ne fra boligen. Senere vil de fortsette undersøkel­sene i boligen i samarbeid med krimteknik­ere fra Sør-Vest politidist­rikt.

Synlig i nabolaget

– Ved denne type funn er det rutine å tilkalle bombegrupp­en ettersom de er eksperter på dette området. Det vil pågå arbeid i den aktuelle boligen en periode framover. Per nå har vi ikke ytterliger­e opplysning­er om hva slags eksplosive­r som er funnet i boligen, sier politiadvo­kat Stian Eskeland i Sør-Vest politidist­rikt til Aftenblade­t.

Foreløpig er ingen andre boliger evakuert, men det vil bli synlig politi i området så lenge arbeidet pågår.

Venter på å bli avhørt

Anne Kroken er forsvarer for den siktede mannen i midten av 20-årene og kan foreløpig ikke si noe om hvordan han stiller seg til siktelsen.

– Han ble pågrepet mandag kveld og ga en kort forklaring for politiet da. Nå er bombegrupp­a rutinemess­ig tilkalt for å undersøke det de har funnet i boligen. De begynte jobben klokken 14, og jeg vet ennå ikke hva de har funnet. Deretter skal han avhøres. Jeg har snakket med han flere ganger. Han sitter og venter på å bli avhørt. Han er klar til å gi en forklaring for politiet og er innstilt på å samarbeide, sier Kroken til Aftenblade­t ved 15-tiden i går ettermidda­g.

Hun opplyser samtidig at politiet har tatt forbehold om fengsling og bestilt tid i retten i dag, men hun håper at det ikke blir nødvendig når mannen har avgitt sin forklaring. Forsvarere­n opplyser samtidig at hun ikke kjenner til at mannen er siktet eller dømt for ulovlig oppbevarin­g av eksplosive­r tidligere.

 ?? MARIE VON KROGH ?? En person er pågrepet i en bolig i Sola og politiets bombegrupp­e har undersøkt boligen. Det skal vaere funnet eksplosive­r i boligen.
MARIE VON KROGH En person er pågrepet i en bolig i Sola og politiets bombegrupp­e har undersøkt boligen. Det skal vaere funnet eksplosive­r i boligen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway