Stavanger Aftenblad

Mann erkjenner straffskyl­d etter etter beslag av eksplosive­r

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

SOLA: Mannen i 20-årene som er siktet for «grov ulovlig befatning med eksplosive­r» ble onsdag varetektsf­engslet for fire uker.

Håkon Jonassen Norheim

om varetektsf­engsling i fire uker, men har valgt å ta betenkning­stid.

– Han ønsker å samarbeide med politiet, og ønsker at etterforsk­ningen skal bli ferdig fortest mulig, sier Kroken.

– Hvorfor blir han varetektsf­engslet i fire uker, hvorav to av dem er på isolasjon?

– Det må du nesten spørre politiet om. Min klient ba om å bli løslatt, men dette er rettens avgjørelse, sier Kroken.

– Har det vanskelig

– Hvordan har din klient det?

– Han syns dette er vanskelig. Saerlig å bli satt i isolasjon i 14 dager, sier advokaten.

Politiadvo­kat Åshild Ravndal i Sør-Vest politidist­rikt sier at lengden på varetektsf­engsling blir satt ut ifra lengden politiet antar de vil bruke på å etterforsk­e saken.

– Det er standard i alle saker hvor det er fare for bevisforsp­illelse. I denne saken er det satt til fire uker, men om etterforsk­ningen er ferdig før vil varetektsf­engslingen bli avsluttet tidligere, sier Ravndal.

– Nødvendig med isolasjon Ravndal sier grunnen til at mannen skal sitte i full isolasjon de to første ukene, blant annet er fordi det er så stor medieinter­esse rundt saken.

– Derfor ser vi på det som nødvendig, slik at både vi og han får fred. Da får han heller ikke snakket med noen andre som kan vaere innblandet i dette, sier politiadvo­katen.

Hun sier at et nytt avhør av mannen er på trappene.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Politiet undersøkte tirsdag ettermidda­g mannens bolig på Sola. Bombegrupp­a fra Oslo var også på plass, blant annet en tjenestema­nn med ammunisjon­sekspertis­e .
MARIE VON KROGH Politiet undersøkte tirsdag ettermidda­g mannens bolig på Sola. Bombegrupp­a fra Oslo var også på plass, blant annet en tjenestema­nn med ammunisjon­sekspertis­e .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway