Stavanger Aftenblad

– Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må

-

STAVANGER: 23 tidligere ansatte ved Hall Toll er fortsatt permittert. De går knallhardt ut mot sin nye arbeidsgiv­er og føler seg dårlig behandlet. Nå loves det en avklaring etter påske.

Håvard Tanche-Larsen Knutsen

kom hadde kjøpt opp Pakkhuset på Holmen AS, selskapet bak Hall Toll.

Siste åpningsdag var 2. februar. Restaurant­en og nattklubbe­n stengte, før sistnevnte åpnet opp igjen som Heidi’s Bier Bar 22. mars.

Men restaurant­en i første etasje er fortsatt stengt, her er også 23 ansatte fortsatt permittert. De ansatte sier selv at de ikke vet om de har en jobb å gå tilbake til.

– Vi mener at eierne har gått inn med en plan som er halvveis. De visste at de skulle åpne Heidi’s Bier Bar, men hadde ingen planer for en eventuell restaurant i første etasje. Dette går nå utover oss, sier tidligere sommelier Alton Scott (46).

– Jeg vet ikke hva som skjer i slutten av neste måned. Er jeg fortsatt permittert? Er jeg tilbake i jobb? Leter jeg etter en ny jobb? spør tidligere assisteren­de daglig leder, Alexandros Liakos (28).

– Behandling­en vi har fått har vaert elendig. Det er som om arbeidsgiv­er bare vil at vi skal gi opp og slutte. Permitteri­ngen har bare vaert et skalkeskju­l for å bli kvitt oss, sier Sigurdsson.

Ikke enige

Kun Sigurdsson er medlem av en fagforenin­g. Dermed får han hjelp til å dekke advokatutg­ifter. De 22 andre ansatte har opprettet et spleiselag for å gå til sak mot sin nye arbeidsgiv­er.

Advokat Niels-Christian Schelver Petersen tror det er mulig å få saken opp for retten allerede før sommeren. Han sier at partene står langt fra hverandre.

– Vi mener at vilkårene for permitteri­ng i dette tilfellet ikke er oppfylt. Vi mener stengingen har vaert en planlagt handling fra arbeidsgiv­ers side, sier Petersen.

Kravet fra de ansatte er å få lønn i oppsigelse­stiden og økonomisk kompensasj­on for permitteri­ngen.

– Motparten har ikke kommet oss i møte på noen som helst måte, sier advokaten.

Vil komme en restaurant Marius Gjetnes i Raugland Advokatene represente­rer Pakkhuset på Holmen AS. Han har liten forståelse for kravet til de 23 ansatte.

– Det har hele tiden blitt kommuniser­t at det skal åpne opp en ny restaurant i første etasje. Dette er en fryktelig kjip situasjon for alle parter, og det er uheldig om de ansatte ikke har fått med seg at de vil ha en jobb å komme tilbake til, sier han.

Han står fast ved at permitteri­ngen er lovlig, at selskapet har valgt å permittere i stedet for å si opp de ansatte, slik at det nye restaurant­konseptet i første etasje kan bli baerekraft­ig.

– Over lang tid gikk restaurant­en med underskudd. De nye eierne var ikke villige til å ta over dette konseptet. Da må det endringer til. I mellomtide­n tar staten regninga for permitteri­ngen mens skuta fikses, samtidig som de ansatte beholder jobben, sier Gjetnes.

– Når vil de ansatte få beskjed om hva de kan forvente å vende tilbake til?

– De vil få beskjed rett over påske, sier advokaten.

Forberedt på rettssak

De ansatte har derimot liten tiltro til sin nye arbeidsgiv­er. Alle understrek­er at de ikke har noe imot Heidi’s-konseptet eller Rekom. Det er behandling­en de har fått under permitteri­ngen som har vaert vanskelig. Dårlig kommunikas­jon har gjort det umulig å se hva framtiden vil bringe, i tillegg har permitteri­ngen satt dem i en utfordrend­e økonomisk situasjon.

– Det er veldig vanskelig å måtte låne penger for å betale husleia, sier Scott.

– Etter dette er det veldig vanskelig for oss å stole på dem, sier Liakos.

– Hva tenker dere selv om en rettssak?

– Vi er forberedt på å gå rettens vei om vi må, sier Scott.

 ?? HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN ?? Alton Scott, Alexandros Liakos, Eirikur Sigurdsson og Bernt Petter Olsen er alle permittert etter at Hall Toll fikk ny eier. De er svaert usikre på hva framtiden vil bringe.
HÅVARD TANCHE-LARSEN KNUTSEN Alton Scott, Alexandros Liakos, Eirikur Sigurdsson og Bernt Petter Olsen er alle permittert etter at Hall Toll fikk ny eier. De er svaert usikre på hva framtiden vil bringe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway