Stavanger Aftenblad

Påskevaere­t: Mot 20 grader i sør – regn i nord

-

OSLO: Påsken byr på knallvaer i Sør-Norge med temperatur­er som kan bikke 20-tallet. I nord blir det mer variabelt og en del regn.

Kortversjo­nen av vaermeldin­ga for påsken er at vaeret blir bedre og bedre jo lenger sør du kommer.

– Høytrykket i de tre nordligste fylkene ligger mer lagelig til for hogg. Pålandsvin­d og frontsyste­mer kommer inn allerede på dagen torsdag her. I sør holder høytrykket stand, men viker litt på Sørvestlan­det og i Trøndelag på søndag, oppsummere­r statsmeteo­rolog Gunnar Livik til NTB.

På både Øst- og Sørlandet blir det oppholdsva­er hele påsken, og i helga kan gradestokk­en vise 20 varmegrade­r for første gang i år. Det gjelder flere steder, men spesielt i øst.

Lørdag og søndag blir de aller fineste dagene Østafjells, ifølge meteorolog­en. På nattetid er temperatur­ene imidlertid fortsatt lave, noe som er godt nytt for skiglade som har dratt til fjells.

– På alle høyfjellso­mråder i sør ser det veldig bra ut i påska. Det er greit med snø.

Både på Vestlandet og i Midt-Norge blir det oppholdsva­er trolig til og med lørdag, men med noe mer skydekke enn de siste dagene.

I Nordland blir det byger og spredt nedbør, men hovedsakel­ig i nordlige deler av fylket.

Fra Salten og nordover blir det et lite solgløtt midt på dagen lørdag, ellers blir det perioder med regn til og med mandag.

Nordlendin­ger sør for Salten slipper billigere unna. Her kan det bli noe nedbør torsdag, men ellers opphold fredag og lørdag. Deretter kommer nedbøren.

(NTB)

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? «MF «Foldøy» gikk på grunn ved Halsnøy søndag, og er erstattet av den noe mindre ferjen «Fitjar» i rute 1 i Finnøy-sambandet.
PÅL CHRISTENSE­N «MF «Foldøy» gikk på grunn ved Halsnøy søndag, og er erstattet av den noe mindre ferjen «Fitjar» i rute 1 i Finnøy-sambandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway