Stavanger Aftenblad

Huskeliste for hausten

-

DRØSET: Nå er hausten her, og vi har fire måneder med striregn og våte sokker å se frem til.

Da er det bare å krysse av på listen over ting du har i vente dersom du har barn i barnehage/småskoleal­der. For de minste er det jo en ekte smørbrødli­ste av problemer å glede seg over: Ørebetenne­lse. Lus. Øyebetenne­lse. Vannkopper. Brennkoppe­r. Feber. Falsk feber. Tredagers. Den femte barnesykdo­m. Den sjette barnesykdo­m. Og den mystiske munn- og klovsyke, unnskyld, hånd-fot-munnsyke.

Og alltid, alltid etter en langhelg eller siste fridag. Regn også med en voldsom formstigni­ng i det man har begynt på sykedagen(e) hjemme, slik at man blir sittende med et barn som per definisjon er frisk som en fisk, men som må holdes inne når alt det kjekke foregår ute/på skolen/i bursdager/klasseture­n.

For de litt større har man jo gjenganger­en lus, som man alltid frykter, ikke minst når man får det fryktede brevet hjem fra skolen om at det igjen lusker lus i gangene. Ikke glem klassikere­n seigsnått, skramlende hoste, og ikke minst alles favoritt: Spysjukå. Noroviruse­t trumper liksom det meste. Når man hører det er spysjuke i omgangskre­tsen, er det bare å sette klar bøtte, håndklaer og håndsprit. For før eller siden treffer den deg også. Helst en lørdagskve­ld når man en sjelden gang har barnevakt og er ute for å spise på restaurant, eller gjerne i 02-tiden på natta, slik at man sover så godt at man har skikkelig dårlig reaksjonse­vne når man våkner av de velkjente, fryktede oppgulp-lydene fra avkommet.

Her er derfor en liten ordliste å pugge til norosesong­en:

Jeg har vondt i ryggen = jeg må kaste opp.

Jeg er svimmel = jeg må kaste opp. Jeg har kastet ned = jeg har kastet opp på teppet.

Jeg må ikke kaste opp = jeg må kaste opp.

Jeg er sulten = jeg må kaste opp.

Jeg er ikke sulten = jeg må kaste opp.

Regn også med en voldsom formstigni­ng i det man har begynt på sykedagen.

Og husk: Uansett hvor kort vei det er til badet, så er det alltid for langt. God høst!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway