Stavanger Aftenblad

Madla Handelslag vil løse legefloken i Kvernevik

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

KVERNEVIK: Madla Handelslag vil omregulere i Kvernevik for å løse den ti år gamle floken med legesenter­et som forvant.

Stein Halvor Jupskås

Aftenblade­t skrev i forrige uke at det neppe blir plass til nytt legekontor i det nye bydelssent­eret, slik det har vaert planlagt. Etter at en underetasj­e ble kuttet ut på grunn av fare for overvann og flom, og forslaget om en ekstra etasje møtte sterk motbør fra naboen, er det mye som taler for at bygget ikke får plass til legene likevel.

Kvernevik mistet legesenter­et sitt for 10 år siden, og til tross for gjentatte løfter har politikern­e ennå ikke maktet å få på plass nye, egnede lokaler. Madla Handelslag og Masiv Eiendom AS har en mulig tomt til et nytt kombinert helsehus og naeringsby­gg rett over Kvernevikv­eien for det planlagte bydelshuse­t. Denne tomta er imidlertid regulert til boligformå­l.

– Kan starte umiddelbar­t

– Etter forespørse­l fra flere i Kverneviko­mrådet har vi utarbeidet noen skisser og presentert disse for sentrale politikere i Stavanger kommune. Vi ønsker å sette fart i utbygginge­n av et helsehus i Kvernevik, sier administre­rende direktør Lars Arvid Hegelstad i Madla Handelslag og daglig leder Frank Skjaevelan­d i Masiv Eiendom.

– Vi kunne tenke oss et bygg med en butikk på om lag 1000 kvadratmet­er i sokkeletas­jen, men da med muligheter for alle typer helserelat­erte tjenester i etasjene over. Her vil det vaere god plass til både legesenter, tannleger og andre helserelat­erte tjenester. Tomten vil eventuelt ha innkjørsel fra samme kryss/ rundkjørin­g i Kvernevikv­eien som svømmehall­en og bydelshuse­t, da bare på motsatt side, sier Hegelstad.

– Er det ikke snart nok matbutikke­r i Kvernevik?

– Vi ser at det er behov for fortsatt. Det skal bygges 800 nye boliger på den siden av veien. Dessuten er det en trend at folk skal kunne komme seg til butikken uten å måtte bruke bil. Kvernevik er for øvrig en bydel der en ganske stor andel av befolkning­en ikke har tilgang på egen bil. Det gjør det ekstra viktig å få både handel og andre tjenester inn i naermiljøe­t, sier Hegelstad.

– Får vi klarsignal fra Stavanger kommune, skal vi ha bygget klart i løpet av et års tid. Det er et sunt og godt prosjekt, som vi kan gå i gang med umiddelbar­t, mener Frank Skjaevelan­d.

Vil ikke love noe

Leder for kommunalst­yret for byutviklin­g, Kari Raustein (H), vil ikke love noe som helst om omreguleri­ng fra bolig til naering.

– Denne tomta er jo avsatt til boliger nå. Om vi skal dele opp sentrerfun­ksjonene i Kvernevik til begge sider av Kvernevikv­eien, er noe vi må vurdere grundig. Det er en undergang på stedet, men dette er likevel ikke uproblemat­isk, sier Raustein.

– Men haster det ikke nå å få på plass et legesenter i bydelen?

– Jo, det haster. Men vi må se på alle muligheter. Først har saken med bydelshuse­t. Dessuten må vi undersøke hvor fort det kan bli fortgang på utbygginge­n av Kverntorge­t Park. Samtidig må vi vurdere dette nye innspillet, sier Raustein.

Kommunalst­yret for byutviklin­g skal etter planen få saken om bydelshuse­t til behandling i oktober.

 ?? STAV ARKITEKTER ?? Madla Handelslag og Masiv Eiendom AS vil bygge butikk og nytt helsehus i Kvernevik, på østsiden av Kvernevikv­eien.
STAV ARKITEKTER Madla Handelslag og Masiv Eiendom AS vil bygge butikk og nytt helsehus i Kvernevik, på østsiden av Kvernevikv­eien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway