Stavanger Aftenblad

– De sliter jo voldsomt med å samle trådene

- Camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

KLEPP: – De har tydeligvis ikke fått på plass en organisasj­on som fungerer. De sliter jo voldsomt med å få samle trådene, rett og slett, sier påtroppend­e ordfører i Klepp Sigmund Rolfsen.

Camilla Bjørheim

Julie Teresa Olsen

trekker seg som følge av denne saken, sier leder Geir Morten Øvestad til Aftenblade­t.

Overrasket ordfører

– Jeg blir veldig overrasket når jeg leser dette. Samtidig har jeg forstått at det har vaert mye murring, ikke bare i Klepp, men også i andre deler av fylket når det gjelder FNB. De har tydeligvis ikke fått på plass en organisasj­on som fungerer. De sliter jo voldsomt med å samle trådene rett og slett, sier påtroppend­e ordfører i Klepp Sigmund Rolfsen (Ap).

Foreløpig vet ikke Rolfsen hva dette vil bety for det etablerte valgteknis­ke samarbeide­t i Klepp, som FNB altså er en del av.

– Men det er lite vi kan gjøre med det som skjer i andre partier. Der har vi liten påvirkning. Nå må vi samle partiene som er involvert i koalisjone­n i Klepp for en diskusjon om hvordan vi forholder oss til dette.

– De som nå trekker seg, vil sannsynlig­vis sitte som uavhengige representa­nter. De kan fortsatt vaere en del av det valgteknis­ke samarbeide­t, men vi trenger dem ikke for å beholde flertallet. Vi er ikke kommet dit at vi har en politisk plattform eller noen retningsli­njer for samarbeide­t, sier Rolfsen.

FNB fikk valgt inn to representa­nter i Klepp; Aina Larsen Grude og Geir Morten Øvestad.

Utfordrend­e med smale partier Sittende ordfører Ane Mari Braut Nese, tilhører det eneste partiet som ikke er del av det valgteknis­ke samarbeide­t i Klepp, nemlig Høyre.

– Er du glad dere ikke har inngått et samarbeid med FNB?

– Jeg tenker det blir en interessan­t periode å vaere i opposisjon i, for å si det sånn, sier Braut Nese, bare minutter etter at hun har fått med seg nyheten om at så godt som hele FNB i Klepp trekker seg.

– Generelt tenker jeg at partier med en veldig smal interesse, er en ny utfordring for oss. Jeg håper dette roer seg, for to av representa­ntene er jo valgt inn i kommunesty­ret. Det er et stort ansvar vi folkevalgt­e påtar oss for innbyggern­e i Klepp. Det er ikke «jillt» å se at de er uenige, sier Braut Nese.

Den erfarne ordføreren har imidlertid forståelse for at et nytt parti har innkjøring­sproblemer.

– Vi andre, i etablerte partier, har noen å ringe om vi lurer på noe. De som er helt nye, har mye å sette seg inn i. Når de i tillegg er uenige, blir dette en krevende jobb jeg ikke misunner dem. Her må vi alle hjelpe til, sier Braut Nese, som er opptatt av at alle skal bli godt mottatt i kommunesty­ret.

 ??  ??
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Påtroppend­e ordfører i Klepp Sigmund Rolfsen er overrasket over striden i Klepp FNB.
JON INGEMUNDSE­N Påtroppend­e ordfører i Klepp Sigmund Rolfsen er overrasket over striden i Klepp FNB.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway