Stavanger Aftenblad

Hurra for Trine og Venstre!

-

POLITIKK: Jeg stemmer Venstre fordi partiet er sterkt engasjert og taler klart om verdens to hovedutfor­dringer: Klimakrise­n og flyktningk­risen.

Øystein Røiseland

gjelder flyktningp­olitikk. Når det i Norge er straffbart ikke å hjelpe folk i nød, så tror jeg faktisk de fleste er enige i at også norske politikere og vår regjering må forsøke å redde flest mulig. Og hvis ikke vi hjelper andre, hvem skal så hjelpe oss hvis vi kommer i nød?

Noen prøver å gi Skei Grande skylden for faerre stemmer enn for fire år siden, og prøver å skape en lederdebat­t i Venstre. Det er også noen vellykkede ordførere som ikke ser forskjell på lokal- og rikspoliti­kk. Jeg synes hun er den absolutt mest sympatiske og blide i nesten alle debatter. Abid Raja vil med sitt engasjemen­t for menneskere­ttigheter vaere en god etterfølge­r, men ikke i denne omgang.

Og fri meg fra partileder­e som roper ut: «Vi skal knuse de jaevla sosialiste­ne!»

Debattreda­ktør irriterer seg Aftenblade­ts debattreda­ktør, Solveig G. Sandelson, synes å høre til de som irriterer seg voldsomt over at Venstre klarte å reise seg ved valget. I hvert fall tyder hennes innlegg «Slik Trine ser det» i avisa 13. september på det. Hun vil ikke høre snakk om at Venstre kan vaere med å motarbeide ekstreme krefter som herjer i Europa, og skriver hånlig om at Venstres største seier i regjering har vaert å få avviklet pelsdyrnae­ringen. Men den hånen kan hun spare seg: For oss dyrevenner er det fantastisk å tenke på at hundretuse­ner pelsdyr i framtida skal slippe å lide i trange, norske nettingbur. At Venstre våget å ta denne kampen, til tross for sterke motkrefter, er nettopp noe som gir meg som venstrevel­ger tro på at partiet også vil våge å stå opp for menneskere­ttigheter og nestekjaer­lighet, og fremdeles greie å trekke regjeringe­ns politikk i denne retningen. Og da er jeg overbevist om at sperregren­sa vil bli passert med god margin ved valget om to år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway