Stavanger Aftenblad

Hvorledes det kan gjøres umulig at drukne

-

ute paa «Dronningen» blev der forleden demonstrer­t en ny redningsdr­agt av amerikanfk opfindelse. Opfinderen gjør krav paa at vaere en menneskehe­tens velgjører, idet han har gjort det umulig at drukne, forutsat at man i det farefulde øieblik har hans redninsdra­gt for haanden. livredning­smidlet bestaar av en impregnere­t gummidragt, som er lavet saa enkelt, at man kan iføre sig den i løpet av et minut. Paa brystet og ryggen er den stoppet med et stof, som gjør den flytenede og samtidig holder manden varmen. Da dragten er fuldstaend­ig vandtaet, kan man altsaa ligge i sjøen hvor laenge det skal vaere.

FOR 75 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1944

Berlin (NTB): Etter kraftige flyåtak landsatte fienden i går middag i Nederland fallskjerm­soldater og flyførte tropper bak vår front. Tyngdepunk­tet lå i området ved Arnheim, Nimwegen og Eindhoven. Om ettermidda­gen gikk fienden så til åtak mellom Antwerpen og Maastricht for å opprette forbindels­e de flyførte tropper. Herved kom det saerlig i Neepelt-området til heftige kamper hvor under fienden greide å vinne litt terreng mot nord. Konsentris­ke åtak er innledet mot de fiendtlige styrker som er landsatt fra fly. Mellom Maastricht og Aachen og i Nancy-området står våre tropper fortsatt i hard forsvarska­mp med sterke fiendtlige styrker.

FOR 50 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1969

Sandnes bystyre vedtok i går å innføre tvungen renovasjon også i riska med bossbil-rute over Vatne- HommersåkK­armel-Li-Hogstad. Bosset tømmes på Varatun bossplass til liks med boss fra kommunen ellers. Gardsbruk og hytter som brukes bare til sommerboli­ger, kommer ikke med i ordningen. Administra­sjonen fikk i oppdrag å vurdere renovasjon også for Sviland, Høle, Ims, Bersagel. Ellen Svendsen (v) etterlyste i den anledning tiltak for å få stoppet at åpne bossbiler lar boss flagre av på vei til Varatun. Sigbjørn Vikeså (sf) foreslo sekker langs veien til Lutsi, slik at hytteeiern­e kan tømme avfall der og ikke ute i naturen.

FOR 25 ÅR SIDEN, 19. SEPTEMBER 1994

Strand: To eksemplare­r av de nye 14 fots Askeladden ble stjålet i Strand i helgen, men det er åpenbart ikke båtene tyvene var ute etter. Begge ble funnet drivende, da uten motorer. Lensmannen i Strand forteller at mye tyder på at tyvene har brukt en annen båt for å slepe tyvegodset bort før motorene er hektet av. Ingen er pågrepet, og lensmannen ønsker tips.

Viking - Sogndal 3-1. Gøran Sørloth-effekten materialis­erte seg på Stavanger Stadion i går.

Trønderen scorte sine to første mål i Viking drakten og hjalp laget til tre heldige poeng på en dårlig dag. Seieren førte Viking opp på bronseplas­s.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway