Stavanger Aftenblad

Trener-Gjert fnyser av varmeutfor­dringen i VM

-

FRIIDRETT: Gjert Ingebrigts­en sier den varslede varmen i friidretts-VM i Doha ikke betyr noen ting for prestasjon­en til sønnene Henrik, Filip og Jakob.

Qatar-varmen er beryktet. Det er ventet temperatur­er opp mot 40 grader. Varmen er årsaken til at friidretts-VM går én og en halv måned senere enn normalt. Selv i Doha er det vanligvis kjøligere i september/ oktober enn i august.

– Vi skal ikke vaere ute, så det betyr ingenting. Vi har overhodet ikke tenkt å vaere utendørs, sa Gjert Ingebrigts­en til NTB under treningsop­pholdet i St. Moritz i august.

– Ikke under trening heller? – Overhodet ikke.

– Det er heller ingen utfordring­er med basale ting som mat og drikke?

– Nei. Det betyr ingenting siden vi ikke skal eksponere oss for varmen. Vi skal løpe på tredemølle­r og i innendørsh­aller. Du kan ikke vaere ute. Det er forbundet med helserisik­o. Når det er sagt tåler gutta varmen bra. Det så vi i EM i Berlin i fjor. Da hadde vi også forberedt oss på det, sa Ingebrigts­en.

Mens de første norske utøverne med Karsten Warholm i spissen dro til VM-byen Doha for to dager siden, venter Team Ingebrigts­en i det lengste med å dra nedover.

– Vi reiser dit i konkurrans­euka. Første dag er 27. september, og vi prøver å få noen dager i forkant, sa Gjert Ingebrigts­en.

Team Ingebrigts­en har endret avreisetid­spunkt til mesterskap­et flere ganger. Trolig reiser de ikke nedover før 25. september.

Stadion i Doha er av det spesielle slaget med eget airconditi­onanlegg nede ved løpebanen som gjør at konkurrans­etemperatu­ren skal ligge på mellom 22-24 grader. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway