Stavanger Aftenblad

– Dette gjør noe med selvtillit­en

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

FOTBALL: En utrolig keepertabb­e dyttet tabelljumb­o Tromsdalen lenger ned i søla – og hjalp Sandnes Ulf til ny seier. Sandnes Ulf hadde til slutt få problemer med å slå tabelljumb­o Tromsdalen i går. Etter å ha tatt en tidlig ledelse, kjempet imidlertid gjestene seg tilbake i kampen og utlignet helt fortjent etter en time.

– Vi gjorde det litt for spennende en liten periode der, men vi kom oss heldigvis på riktig spor igjen. Det var unødvendig å slippe inn, men samtidig følte jeg at vi skulle ta dette uansett, sier Kent Håvard Eriksen til Aftenblade­t.

Og det fikk han rett i. For bare tre minutter etter 1–1-målet, sørget en gigantisk keepertabb­e for at Sandnes Ulf fikk servert ledelsen på nytt. Tromsdalen-målvakt Theodor Nilsen var helt upresset da han spilte ballen rett i beina på Eriksen, som satte inn 2–1.

– Jeg luktet at den kunne, og så gjorde den det. Da var det bare å trille ballen i mål, sier Eriksen.

– Gjør noe med selvtillit­en

Da sammen mann økte til 3–1 var mye avgjort. Kachi fikk aeren av å sette prikken over i-en med Sandnes Ulfs fjerde scoring like før slutt.

Seieren gjør at Sandnes Ulf nå har snudd seks strake tap til to strake seiere. Eriksen legger ikke skjul på at det gjør noe med selvtillit­en å vinne fotballkam­per igjen.

– Jeg misunner ikke Tromsdalen og den situasjone­n de er i nå, for å si det sånn. Nå må vi bare fortsette flyten vi er i, sier Eriksen.

Seieren gjør at Sandnes Ulf er oppe i 29 poeng med sju kamper igjen å spille av sesongen.

– Tenker du at dere fortsatt har mulighet for å kjempe om kvalikplas­s?

– Alt er mulig i 1. divisjon, men etter å ha vaert inne i en periode med seks strake tap kan vi ikke tenke på sånne ting. Vi må bare fortsette progresjon­en, så får vi se hvor det tar oss. Sandnes Ulf pangåpnet gårsdagens kamp, og Eriksen satte ballen i tverrligge­r før det var spilt to minutter. Et par minutter senere lå ballen i mål.

Et hjørnespar­k ble slått inn fra Bjørnar Holmvik, og gjestene forsøkte å klarere ballen ut. Men klareringe­n ble i stedet en perfekt pasning til Ingvald Halgunset, som kom løpende i returrom og banket ballen ned i hjørnet. 1–0.

Men Tromsdalen kjempet seg inn igjen i kampen, og etter en time vartet de opp med gnistrende angrepsfot­ball. Et innlegg fra Anders Karlsen ble bredsidet i lengste hjørne av Andreas Løvland – og dermed sto det 1–1.

To kjappe Eriksen-mål

Men tabelljumb­o Tromsdalen skulle raskt vise noe av grunnen til at de ligger der de ligger på tabellen. For da de endelig hadde fått utligninge­n, serverte de Sandnes Ulf ledelsen igjen bare tre minutter senere.

Keeper Theodor Nilsen gjorde en kjempetabb­e da han helt upresset spilte ballen til Eriksen. Han takket og bukket, og spaserte inn 2–1. Da samme mann styrte inn innlegget fra Ari Mor Jonsson til 3–1 med drøye tjue minutter igjen av kampen, gikk luften ut av Tromsdalen. Like før slutt satte Kachi den definitive spikeren i kista da han tok ned et innlegg og tuppet inn 4–1-målet.

Søndag kommer Raufoss på besøk til Sandnes stadion.

?? CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX ?? Kent Håvard Eriksen scoret to da Sandnes Ulf slo Tromsdalen.
CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX Kent Håvard Eriksen scoret to da Sandnes Ulf slo Tromsdalen.