Stavanger Aftenblad

To menn dømt for å ha gruppevold­tatt mindreårig jente

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: En 18-åring og en 24-åring er i Stavanger tingrett dømt til fire års fengsel for å ha forgrepet seg på en mindreårig jente. Voldtekten skjedde i et bolighus i Stavanger natt til lørdag 29. april i fjor.

Retten mener at voldtekten var grov blant annet fordi de to mennene forgrep seg på fornaermed­e samtidig.

Ingen av de to mennene erkjente straffskyl­d da rettssaken startet. Retten finner det imidlertid bevist at de to er skyldige i voldtekt.

I tillegg til den ubetingede fengselsst­raffen dømmes de to til å betale 150.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng til jenta de forgrep seg på.

I dommen står det at det er elementer av planleggin­g i saken. Retten viser til meldinger sendt mellom fornaermed­es venninne og en av de tiltalte mennene. Her skriver venninnen blant annet at han må gi fornaermed­e noe å drikke. Tiltalte svarer med «40», som retten mener betyr vodka med en alkoholpro­sent på 40.

En samlet rett finner det videre bevist at begge mennene visste at fornaermed­e var under 16 år.

Mannen som retten finner det bevist at startet gruppevold­tekten, var bare 17 år på gjerningst­idspunktet. Likevel avviser retten at deler av fengselsst­raffen hans kan gjøres betinget. Retten reagerer sterkt på at den yngste tiltalte i retten kom med beskyldnin­ger mot fornaermed­e, om at det kanskje var slik at det var hun som hadde begått seksuelt overgrep mot ham og ikke omvendt.

 ??  ?? OTD er en viktig møteplass for olje-, gass og energisekt­oren hvor det vises frem ny teknologi, produkter og løsninger, og hvor naeringen får anledning til å utvide nettverket sitt og inngå nye avtaler. Bildet er fra 2015, tidenes best besøkte OTD-messe i Stavanger.
OTD er en viktig møteplass for olje-, gass og energisekt­oren hvor det vises frem ny teknologi, produkter og løsninger, og hvor naeringen får anledning til å utvide nettverket sitt og inngå nye avtaler. Bildet er fra 2015, tidenes best besøkte OTD-messe i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway