Stavanger Aftenblad

Økokrim sikter sjefen for Bitcoins Norge i Stavanger

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Økokrim har siktet stavangerm­annen Ole-André Torjussen for grovt underslag etter at 126 kunder anmeldte selskapet tidligere i uken. Torjussen sier han er uskyldig, ifølge advokat Kim André Svenheim.

Stein Halvor Jupskås

– Jeg kan bekrefte at Økokrim har startet etterforsk­ning i denne saken. Vi har gjennomfør­t ransaking og tatt beslag i verdier, IT-utstyr og dokumenter på flere steder i Stavanger i går, blant annet hos Bitcoins Norge AS, sier politiadvo­kat Daniel Sollie i Økokrim.

Advokat Kim André Svenheim bekrefter at det er stavangerm­annen Ole-André Torjussen, daglig leder og styreleder i det stavangerb­aserte selskapet Bitcoins Norge, som er siktet i saken.

Bekrefter siktelse

– Min klient har vaert til avhør i dag etter at det ble levert en anmeldelse mot selskapet tidligere i uken. Han mener han har en ryddig og god dialog med Økokrim, der han har lagt fram dokumentas­jon på hvor de aktuelle beløpene befinner seg. Han mener at han er uskyldig, sier Svenheim.

– Er det de 13,5 millionene han har forklart seg om?

– Ja, det stemmer.

– Men anmeldelse­n skal ifølge E24 omfatte hele 2,67 milliarder?

– Hva som har skjedd med kalkulator­en til motpartens advokat der, det er en gåte. Det er snakk om potensiell­e tap, etter det jeg forstår. Jeg ønsker ikke å kommentere det.

– Hva skjer videre i saken nå? – Nå blir det opp til Økokrim å ettergå den dokumentas­jonen de har fått, og vurdere om det er behov for oppfølging­savhør, sier Svenheim.

126 kunder

126 kunder i Bitcoins Norge leverte mandag en felles anmeldelse mot selskapet og daglig leder Torjussen. De mener de har lidd tap på grunn av et tvangssalg av kryptovalu­ta i sommer. Dette ble iverksatt på grunn av et angivelig hackerangr­ep mot Bitcoins Norge. Kundene vil ha igjen differanse­n mellom kursen de fikk ved tvangssalg­et og markedskur­sen de mener de burde fått. De har også hevdet at Bitcoins Norge ikke burde tydd til tvangssalg, men heller sikret kundenes verdier på andre måter.

– Min klient er uenig i det som kommer fra den andre siden på dette punkt. Han mener at selskapet handlet slik det måtte gjøre ut fra situasjone­n med hackerangr­epet, sier Svenheim.

Politiadvo­kat Daniel Sollie i Økokrim sier at en person er siktet for grovt underslag. Strafferam­men for grovt underslag er inntil seks års fengsel.

– Siktede har samarbeide­t med politiet og har forklart seg i avhør. Økokrim etterforsk­er denne saken slik som andre saker, for å få bekreftet eller avkreftet mistanke om straffbare forhold, sier Sollie.

Grovt underslag

Økokrim foretok tidligere i høst egne undersøkel­ser i saken, og mottok 14. oktober en anmeldelse.

– Av hensyn til etterforsk­ningen og de involverte kan jeg ikke gå ytterliger­e i detaljer i etterforsk­ningen, som vil fortsette ut året, sier politiadvo­katen.

Har tatt arrest i 12 mill.

Ifølge E24, som har fått tilgang til store deler av politianme­ldelsen, utgjør det totale kravet mot den anmeldte hele 2,67 milliarder kroner.

Tidligere i høst innvilget Stavanger tingrett flere av kundene som har anlagt gruppesøks­mål mot bedriften, arrest i verdier for 12,5 millioner kroner.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Økokrim har siktet stavangerm­annen Ole-André Torjussen for grovt underslag. Det bekrefter hans advokat.
JON INGEMUNDSE­N Økokrim har siktet stavangerm­annen Ole-André Torjussen for grovt underslag. Det bekrefter hans advokat.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway