Stavanger Aftenblad

Tina-saken er ikke naermere en oppklaring etter gjenopptak­elsen

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Etterforsk­ningsgrupp­en som ble satt ned i forbindels­e med gjenopptak­elsen av etterforsk­ningen av Tina-saken, har nå utført de etterforsk­ningsskrit­tene som Kripos anbefalte. – Vi er dessverre ikke naermere noe gjennombru­dd i saken. Etterforsk­erne som jobbet med saken er nå tilbakefør­t til sine opprinneli­ge stillinger, sier politiadvo­kat Unni Byberg Malmin.

Malmin, som er påtaleansv­arlig jurist i saken, understrek­er at dette ikke betyr at det ikke jobbes med Tina-saken.

– Vi får stadig inn tips. Bare etter sommerferi­en har vi fått nye tips. Medlemmene i etterforsk­ningsgrupp­en er nå fristilt til å jobbe med andre arbeidsopp­gaver, men de holder seg oppdaterte på Tina-saken. Dukker det opp ny informasjo­n som gir grunnlag for videre etterforsk­ning, vil troppene bli samlet umiddelbar­t, sier politiadvo­katen.

Etterforsk­ningsgrupp­en har utført alle de etterforsk­ningsskrit­tene som Kripos’ Cold case-gruppen anbefalte. Malmin sier til Aftenblade­t at Kripos har vaert en god samarbeids­partner i dette arbeidet.

– Selv om vi ikke har kommet naermere en mistenkt i saken, og saken fremdeles er uløst, har vi nå fått ettergått tips som ikke tidligere er sjekket helt ut. Alle tips er vurdert, sier Malmin.

– Kan du si noe om de nye tipsene dere har mottatt?

– Ikke utover at vi sjekker alle tips, og at enkelte tips oppfattes som mer personlige betraktnin­ger og teorier, sier politiadvo­katen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway