Stavanger Aftenblad

– Det går mye bedre nå

- Ola Myrset journalist ola@sysla.no Jon Ingemundse­n fotograf jon.ingemundse­n@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Oljelevera­ndørene på oljemessen OTD melder om langt bedre tider, men fortsatt er det vanskelig å få høye nok overskudd. Det største problemet er imidlertid å få tak i folk. I går startet oljemessen Offshore Technology Days (OTD) i Stavanger Forum. Arrangemen­tet er utsolgt med nesten 400 utstillere, og på de to dagene ventes det om lag 15.000 besøkende fra 50 land.

OTD er spesielt rettet mot leverandør­bedriftene i bransjen. Oljekrisen er over, men leverandør­ene har ikke opplevd den samme oppturen som oljeselska­pene. Vi tok en prat med seks ulike leverandør­er for å høre hvordan situasjone­n er nå.

Alle de seks fikk de samme tre spørsmålen­e: y 1. Hvordan går det med

bedriften nå? y 2. Hva blir den største

utfordring­en framover? y 3. Hva er det viktigste kriteriet

for suksess?

Startet i garasje Haugesund-bedriften Westcon Løftetekni­kk og administre­rende direktør Karl Johan Jentoft er blant dem som har tatt turen til Stavanger Forum. I 1993 startet Jentoft bedriften i en garasje på Frakkagjer­d utenfor Haugesund, som en avdeling i Westcon-konsernet.

– Det har vaert gode tider i alle år, bortsett fra en periode for noen år siden. Da fikk også vi oss en på trynet og måtte si opp og permittere folk. Vi mistet 50 millioner kroner i omsetning på et blunk, det var akkurat som å skru av en lysbryter, sier Jentoft.

Kostnadene kunne ikke kuttes like raskt som inntektene falt, og derfor ble det røde tall på bunnlinjen. Dermed ble det opprydning og justeringe­r, og nå er bedriften på rett spor igjen.

– Nå har det plutselig tatt av igjen. Vi har ansatt 40 nye medarbeide­re

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway