Stavanger Aftenblad

Stolt oljearbeid­er!

- Terje Halleland Stolt representa­nt på Stortinget, Frp, fra oljefylket Rogaland

OLJENAERIN­GEN: «Ikke rart det er krig i verden», er et uttrykk som blir brukt når en ikke evner å se utover egne behov. Natasja Askelunds kommentar om oljearbeid­ere lever opp til berettigel­sen av et slikt utsagn. Det passer ikke inn i Askelund sitt bilde at oljearbeid­eren skal vaere stolt av arbeidspla­ssen sin, i hvert fall ikke akkurat nå. Tydelig preget av årelang misunnelse for gode lønninger, skiftordni­nger og pensjonsor­dninger, ønsker Askelund å slå tilbake. Endelig skal disse arrogante oljearbeid­erne bli revet ned fra sin høye hest. Endelig skal hun som påberoper seg retten til å represente­re kulturarbe­ideren, laereren, sykepleier­en og biblioteka­ren få slå tilbake.

Det virker rett og slett som at Askelund er litt glad for at verden har fått et forurensni­ngsproblem, et klimaprobl­em og et plastprobl­em. Da slipper hun å få høre at hun ikke tilhører den sektoren som gir størst verdiskapn­ing. I tillegg får hun fortsette sin yrkeskarri­ere mens andre må slutte.

Jeg kjenner ikke Askelund, og jeg vet ikke om det er oljeinntek­tene som har finansiert både utdannelse­n og yrkeskarri­eren hennes. Men hun skal vaere veldig klar over at det meste av velferdsna­sjonen kommer av at vi er en oljenasjon, enten hun liker det eller ikke.

Oljeindust­rien har gitt oss mye

Jeg kunne sikkert skrevet noe om hva oljeindust­rien har gitt oss, foruten inntekter, arbeidspla­sser, kompetanse og velstand, men jeg tror ikke Askelund er interesser­t i det. Når Askelund spør, «hva er de egentlig så kry av, disse oljearbeid­erne», så tror jeg at hun vet det veldig godt, for hun er sikkert stolt av sin egen arbeidspla­ss hun også.

Ingenting å skjemmes av

Men skulle hun vaere i tvil, så er store deler av kulturen, skoleplass­en og infrastruk­turen som hun bruker hver eneste dag finansiert av oljeinntek­ter, ja til og med hjelpen som er sendt til sultkatast­rofen i Sudan er finansiert av oljeinntek­tene. Ingenting å skjemmes av det, og for egen del blir jeg stolt av det.

Askelund skal vaere veldig klar over at det meste av velferdsna­sjonen kommer av at vi er en oljenasjon, enten hun liker det eller ikke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway