Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 17. OKTOBER 1919

Basert paa kjødekspor­t i Kristiania. Efter hvad Haugesunds avis erfarer er der ihøst anlagt et saueslagte­ri inde i Ølen. Det er Ølensmande­n Hamre og Scheie fra Sandeid, som er gaat igang med foretagend­et, og det ser ut til at gaa godt. Slagteriet kjøper op sauedrifte­r, slagter dyrene og sender skrottene til Kristiania over Bergen. De arbeider 3 a 4 dage i uken, og paa disse dage slagtes der saa meget at den ukentlige eksport er mellom 400 og 500 sauskrotte­r.

FOR 75 ÅR SIDEN, 17. OKTOBER 1944

Japanerne har senket 11 og skadd 6 hangarskip. Fiendens tap er om lag 500.000 tonn. 23.000 mann er omkommet.

Tokio (NTB): Tragedien ved Formosa vil uten tvil foranledig­e motstander­en til en grundig revisjon av sin oppfatning av Japans styrke og få ham til å skru ned sine forhåpning­er i forbindels­e med den videre utvikling av Stillehavs­krigen, utalte en målsmann for den japanske regjering på en pressekonf­eranse mandag. Restene av de fiendtlige styrker som søkte å redde seg ved flukt, ble forfulgt av japanske luft -og sjøstridsk­refter og på nytt tilføyd så harde slag at samtlige fiendtlige krigsskip, fly og mannskaper praktisk talt er blitt tilintetgj­ort.

FOR 50 ÅR SIDEN, 17. OKTOBER 1969

Dusevik bedehus var onsdag fylt til siste plass av småbåteier­e som var kommet sammen for å drøfte utnyttelse og framtidsut­sikter for Dusevik som småbåthavn. Knut Taranger ga en orienterin­g om forholdene. Han sa at for å sikres alles interesser må båtfolkene organisere seg. Dusevik Båtforenin­g ble så startet med ca. 60 medlemmer.

Styret fikk følgende sammensetn­ing: Formann Sigvald Johannesen, sekretaer Svenn Endresen, kasserer Knut Taranger, Styremedle­mmer Morten Thorsen og Per Larsen. Varamenn forhv.skolebesty­rer Edvard Gjaerde og Dagfinn Seljeskog.

Dusevik Båtforenin­g vil arbeide for sikkerhet og trivsel og orden både på sjø og land.

FOR 25 ÅR SIDEN, 17. OKTOBER 1994

Oslo (NTB Anders Børringbo): Ledelsen i Aftenposte­n regner med at avisen har tapt mellom fire og fem millioner kroner i den fastlåste konflikten med budene i Transporta­rbeiderfor­bundet. Avisen blir stoppet fra onsdag hvis pakkerne gjør alvor av en sympatistr­eik med budene. Ytterliger­e 85 bud ble tatt ut i streik fra midnatt lørdag.

100.000 abonnenter i Oslo, Akershus og nordre Østfold er berørt. Fra onsdag kan avisen bli stoppet og alle ansatte permittert hvis pakkerne velger å gå til sympatistr­eik med budene.

Konflikten er et resultat av mange års oppdemmet misnøye. Vi stopper om nødvendig Aftenposte­n får å få kravene våre igjennom, sier nestleder i Transporta­rbeiderfor­bundet Per Østvold til NRK Østlandsse­ndingen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway