Stavanger Aftenblad

Marianne Evensen 70 år

-

JUBILANT: Marianne Evensen fyller 70 år torsdag 17. oktober. Hun utdannet seg som frisør og jobbet med saks og kam i over 20 år. Etter det skiftet hun helt retning og har i over 30 år jobbet i kulturetat­en i Sola kommune. En jobb som hun har vaert veldig dedikert til. Hun har fått flere utmerkelse­r for jobben hun har gjort. Hun har i alle år hatt jobben med å koordinere NRK sin tv- aksjon i kommunen. I 1997 ble hun ansatt som Fylkesaksj­onsleder for den første «Krafttak mot Kreft-aksjonen». Den aksjonen fikk veldig stor oppmerksom­het i hele landet. Phillips Petroleum (som de den gang het) var et firma her i distriktet som markerte seg stort. Som Fylkesaksj­onsleder ble hun invitert ut til Ekofisk, sammen med kreftlege, Jan Vincent Johansen. De forskjelli­ge fagforenin­gene som var represente­rt i den sektoren, hadde gjort en stor innsats med å samle inn penger som de to mottok på vegne av tv-aksjonen. De var der i ett døgn og holdt innlegg for tv-aksjonen. «Krafttak mot Kreftaksjo­nen» ble den aksjonen som hittil da hadde fått mest innsamlede midler.

Året etter var hun Fylkesaksj­onsleder for Flyktningr­ådet som da hadde fått tildelt aksjonen. Dette ble også en svaert vellykket aksjon. For dette arbeidet ble hun kåret til årets «Sola Viking», en pris som Sola kommune og Sentrumsfo­reningen var sammen om. Prisen fikk hun for å ha markedsfør­t kommunen på en positiv måte utover egne grenser, og for jobben hun gjorde.

I 2000 ble hun tildelt årets Menneskere­ttighetspr­is. En pris som SR bank 1 og Sola kommune står for. Dette og for sitt store engasjemen­t.

Hun har i alle år vaert primus motor for å få folk ut på tur og bli kjent i egen kommune, gjennom brosjyren Solaturen.

Programled­er for ordføreren­s Nyttårsmot­tagelse var og en av hennes oppgaver i mange år. Likeså koordineri­ng av 17. mai og programmet i kommunen, samt programled­er for Norsk Aften i Sola kulturhus.

Sola Ruinkyrkje har også vaert under hennes vinger i siden den ble åpnet i 1995. Her har hun hatt utallige gjester på besøk og formidlet den unike historien som hører til kirken.

I 2016 ble hun tildelt Sola kommunes kulturpris, for sin innsats i kultursekt­oren gjennom alle år. Samme år ble hun tildelt Norges Vel medalje.

I vår ble lokallaget av Pensjonist­forbundet i Sola dannet. Der ble hun valgt til leder.

Familien settes veldig høyt. Hun nyter tilvaerels­en og roligere dager sammen med mannen Jostein. Vi har to barn, svigerdatt­er og svigersønn og fem barnebarn. Vi er veldig glad for at familien bor i naerheten og får se hverandre ofte.

Jostein Evensen

 ?? STEFAN MERENYI ?? Disse blide jentene fra Vardeneset BK var maskotter til Viking og Mjøndalen-spillerne i SR-Bank Arena 30. september. 2010-kullet i VBK teller 21 spillere fra skolene Teinå, Vardeneset og Tasta. De trener en gang i uken og spiller også en kamp i tillegg. Første rekke på kne fra venstre: Frida Braserud, Sofia Høiland, Solveig Eliassen, Una Tvedt, Thea Sunde, Kristine Olsen og Jolie Cense. Stående rekke fra venstre: Pernille Stousland, Hedda Lunde, Hanna Kommedal, Christiane Stautland, Vilja Jønsson, Mie Amalie Sørnes, Ester Johnsen, Dania Stangeland, Lilli Wengberg og Anna Håland. Bakerst trener Morten Eliassen.
STEFAN MERENYI Disse blide jentene fra Vardeneset BK var maskotter til Viking og Mjøndalen-spillerne i SR-Bank Arena 30. september. 2010-kullet i VBK teller 21 spillere fra skolene Teinå, Vardeneset og Tasta. De trener en gang i uken og spiller også en kamp i tillegg. Første rekke på kne fra venstre: Frida Braserud, Sofia Høiland, Solveig Eliassen, Una Tvedt, Thea Sunde, Kristine Olsen og Jolie Cense. Stående rekke fra venstre: Pernille Stousland, Hedda Lunde, Hanna Kommedal, Christiane Stautland, Vilja Jønsson, Mie Amalie Sørnes, Ester Johnsen, Dania Stangeland, Lilli Wengberg og Anna Håland. Bakerst trener Morten Eliassen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway