Stavanger Aftenblad

Johnny Furdal: – Sandnes Ulf må velge Steffen Landro

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter å ha hatt Steffen Landro (33) som trener i NestSotra i tre år, er ikke Johnny Furdal i tvil om at Sandnes Ulf bør ansette gamlesjefe­n. – Det ville vaert et veldig godt valg av Sandnes Ulf. En nobrainer, spør du meg, sier Viking-spilleren Johnny Furdal til Aftenblade­t.

Midtbanesp­illeren forlot Nest-Sotra og trener Steffen Landro i fjor sommer. Etter det har flere profiler forlatt klubben i havgapet utenfor Bergen. Men Nest-Sotra, på lavbudsjet­t og med et snitt på 12.000 kroner i måneden i spillerløn­ninger, har fortsatt med å slå fra seg sportslig.

– Landro er faglig sterk

I år har de blitt trukket fire poeng for økonomisk rot. Likevel innehar klubben 5. plassen på tabellen i 1. divisjon. Det er sju plasser høyere enn Sandnes Ulf og en plassering som gir opprykkskv­alifiserin­g ved sesongslut­t.

Steffen Landro har trent Nest-Sotra de siste fire og et halvt årene. 33-åringen er den eneste heltidsans­atte i klubben. Johnny Furdal hadde Landro som trener de tre siste årene før han ble solgt til Viking i fjor.

– Han er veldig sterk faglig og flink til å analysere og utnytte svakheter hos motstander­e. Dessuten er han veldig tydelig i både spillestil og som trener. Han ser mye fotball og har full kontroll på spillermar­kedet. Landro lever og ånder for fotballen. Landro er skarp, forklarer Johnny Furdal.

Møtes søndag

Tirsdag kveld hadde Sandnes Ulfs trenerutva­lg et siste møte. Klubben satt igjen med fem kandidater før de nå har besluttet hvilken kandidat de skal gå for. Aftenblade­t er kjent med at Steffen Landro er den heteste kandidaten.

Johnny Furdal påpeker at gamlesjefe­n også er flink på feltet, stiller krav og er god til å bygge treningsku­ltur.

– Det er på tide at Landro tar et nytt steg nå, sier Furdal. PS: Søndag får Nest-Sotra og Landro besøk av nettopp Sandnes Ulf i serien.

 ?? CARINA JOHANSEN, NTB SCANPIX ?? Vikings Johnny Furdal mener Sandnes Ulf og Steffen Landro er en match. – Han er faglig veldig sterk, sier Furdal om sin tidligere trener.
CARINA JOHANSEN, NTB SCANPIX Vikings Johnny Furdal mener Sandnes Ulf og Steffen Landro er en match. – Han er faglig veldig sterk, sier Furdal om sin tidligere trener.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway