Stavanger Aftenblad

Siste EM-sjanse i marerittmå­ned

-

FOTBALL: I praksis røk Norges siste sjanse til å sikre sluttspill­plass via EM-kvalifiser­ingen tirsdag. Nå starter kartleggin­gen av motstander­ne i nasjonslig­aomspillet.

Som gruppevinn­er i C-divisjonen i fjor høst har Norge hele tiden vaert garantert en ekstrasjan­se til å løse EM-billett dersom laget ikke lyktes i kvalifiser­ingen, men inntil tirsdag var håpet at Norge skulle ende på 2.-plass i gruppe F.

– Vi begynner kartleggin­gen i neste måned, med de siste kvalifiser­ingskampen­e for alle de aktuelle motstander­ne, sa Lars Lagerbäcks assistent Per Joar Hansen etter tirsdagens 1-1-kamp mot Romania.

Det er nesten sikkert at Norge møter Serbia i semifinale­n. I den andre semifinale­n spiller Skottland hjemme, men motstander­en er foreløpig helt i det blå. Det var i utgangspun­ktet Finland, men finnene ser ut til å sikre EM-plass i høst, og i så fall rykker et annet lag inn. I øyeblikket er Israel, Bulgaria og Romania mest aktuelle kandidater.

– Vi skal sette oss ned og finne ut hvem vi bør følge med på, sa «Perry».

Realister

Fortsatt har Norge en teoretisk sjanse til å ende på 2. plass, men laget er da avhengig av masse hjelp. Blant annet må Faerøyene vinne borte mot Sverige. Den diskusjone­n er

– Vi skal gjøre det vi kan, men vi må vaere realister, og det skal veldig mye til, sa Per Joar Hansen.

Norge er ubeseiret i sine sju siste EM-kvalifiser­ingskamper, men etter tapet for Spania i åpningskam­pen har det blitt uavgjort i alle de fem andre kampene mot de gode lagene i gruppa. I hjemmekamp­ene mot Sverige og Romania ledet Norge 2-0 langt ut i 2. omgang, men endte med ett poeng.

– Det er ikke kampen her i Romania som gjør at vi ikke ender blant de to beste. Vi må skylde oss selv, for vi kastet bort fire poeng på hjemmebane, sa «Perry», som ser mange lyspunkter.

Mars-trøbbel

– Vi har vist at vi er vanskelige å slå. Vi har kommet tilbake på overtid tre ganger, og det er fantastisk moral i gjengen. Mange spilte ikke sin beste kamp her i Romania, og vi har mye å gå på, men vi må bare svelge skuffelsen, lade batteriene og gjøre to gode kamper i november. Så tar vi det som kommer i mars.

Den måneden har ikke vaert god med Norges landslag i nyere tid.

Forrige gang Norge vant en viktig kamp i mars måned var i 1999, da Hellas ble slått 2-0 i EM-kvalifiser­ing på bortebane med to mål av Ole Gunnar Solskjaer. Siden den gang har 11 norske EM- og VM-kvalifiser­ingskamper i årets tredje måned gitt fire uavgjorte og sju tap, med total målscore 12-23.

– Vi må bygge videre på det vi har gjort med spillkonse­pt og kulturen innad i gruppa. Vi skal svelge skuffelsen fra i kveld og slå tilbake, sa Per Joar Hansen. (NTB)

 ?? VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN ?? Landslagss­jef Lars Lagerbäck fikk med seg ett overtidspo­eng mot Romania, men EM-håpet forsvant ut i Bucuresti-natten. Nok en gang skuffet Norge i en avgjørende kvaliksitu­asjon.
VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN Landslagss­jef Lars Lagerbäck fikk med seg ett overtidspo­eng mot Romania, men EM-håpet forsvant ut i Bucuresti-natten. Nok en gang skuffet Norge i en avgjørende kvaliksitu­asjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway