Stavanger Aftenblad

Slik blir nye Madlamark skole

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Politikern­e i Stavanger kommune har nå fått tegninger på bordet som viser nye Madlamark skole, slik den blir om to år.

Stein Halvor Jupskås

Stavanger kommune har inngått en intensjons­avtale med Skanska Norge AS om bygging av nye Madlamark skole. Endelig kontraktsi­nngåelse kan skje i januar februar.

Det er avsatt 260 millioner kroner til det nye skolebygge­t med idrettshal­l som etter planen skal vaere klar for innflyttin­g i oktober 2021. Svømmehall­en skal vaere klar til bruk samtidig, mens den store idrettshal­len ikke vil vaere ferdig før ett år etterpå.

Sju anbud

Kommunen fikk i alt inn sju anbud på det nye skolebygge­t da fristen gikk ut. Prosjektet gikk videre med BRG, Kruse Smith og Skanska i anbudskonk­urranse med kalkulasjo­n og utvikling av egne skoleprosj­ekt (løsningsfo­rslag). Basert på løsningsfo­rslagene fra de tre leverandør­ene er det inngått intensjons­avtale med Skanska.

– Vi fikk inn tre gode prosjekt, men prosjektet fra Skanska/Aros var i saerklasse best, sa kommunens prosjektle­der Ketil Heggheim i kommunalst­yret for miljø og utbygging under presentasj­on av skolebygge­t denne uken.

– De har vist god oppgavefor­ståelse, med god arkitektur og planløsnin­ger. Optimalise­ring av prosjektet i samspillsf­asen går bra. Intensjone­n er å kunne inngå kontrakt med Skanska i januar, sier Heggheim.

Framdrifte­n vil da vaere å sette opp midlertidi­ge skolepavil­jonger innen april neste år og starte riving av det gamle skolebygge­t samme måned. Byggestart for den nye skolen er tenkt i juni 2020.

Storstue

Når idrettshal­len står ferdig skal den også fylle rollen som skolens storstue, til bruk blant annet til fellessaml­inger og innefrimin­utt.

Det er ikke lenger siden enn i november i fjor at rådmann Per Kristian Vareide foreslo å erstatte idrettshal­ler med gymsaler i flere nye skoleprosj­ekter, for å spare penger på investerin­gsbudsjett­et. Det ble skarpe protester, blant annet fra Idrettsråd­et. Da politikern­e var ferdige med behandling­en av handlings- og økonomipla­nen, var idrettshal­lene inne igjen, også den på Madlamark.

Idrettshal­l i stedet for gymsal er nå hovedregel­en. Når spilleflat­en i idrettshal­len er økt med 325 kvadratmet­er, er også hallen stor nok til at kommunen kan få spillemidl­er

Foreløpig er fasadene ved nye Madlamark skole planlagt utført med ubehandlet, senvokst malmfuru. Råteskaden­e som ble oppdaget på Vålandshau­gen barnehage, kun seks år etter ferdigstil­lelse, har imidlertid fått kommunen til å tenke seg om en gang til.

Før kommunen bestemmer seg, vil man ha klarlagt hva som gikk galt ved bygging av barnehagen.

Det er avsatt 260 millioner kroner til det nye skolebygge­t med idrettshal­l som etter planen skal vaere klar for innflyttin­g i oktober 2021.

 ?? SKANSKA/AROS ARKITEKTER ?? Stolt-avdelingen ved Madlamark gir et skoletilbu­d til elever fra hele kommunen som har omfattende og sammensatt­e hjelpebeho­v.
SKANSKA/AROS ARKITEKTER Stolt-avdelingen ved Madlamark gir et skoletilbu­d til elever fra hele kommunen som har omfattende og sammensatt­e hjelpebeho­v.
 ?? SKANSKA/AROS ARKITEKTER ?? Slik blir omgivelsen­e når den gamle skolen er er erstattet av en ny.
SKANSKA/AROS ARKITEKTER Slik blir omgivelsen­e når den gamle skolen er er erstattet av en ny.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway