Stavanger Aftenblad

Duegården på Stokka blir ikke bygd ut

- Stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Frp ble stående helt alene om å ville tillate utbygging på et regulert grøntområd­e ved Stokka sykehjem.

Stein Halvor Jupskås

Det var i sommer at Helen & Hard sendte inn et planinitia­tiv for å bygge boliger og bydelshus i regulert park ved Duegården på Stokka. Dette ble gjort på vegne av Ineo Eiendom AS. Torsdag tok kommunalst­yret for byutviklin­g en prinsippav­gjørelse om å avvise initiative­t fra Ineo Eiendom. Området skal bevares som friområde og grønn lunge i bydelen.

Mats Danielsen (Frp) hadde lite sans for det.

– Vi ønsker å tillate oppstart av et regulering­sarbeid her. Det vil vaere et fornuftig sted å utvikle videre, med de formål som er nevnt i planinitia­tivet, sa Danielsen.

Leder Kari Raustein (H) har tidligere holdt døren på gløtt, men gjorde det nå klart at Høyre ville stemme mot.

– Samtidig er det en god vekker at det kommer forslag om nye ting i denne byen. Det er virkelig noe vi trenger. Det er også et spesielt område vi snakker om, med 10 mål som ligger slik midt i et boligområd­e. Jeg anser ikke dette området som et pluss for nabolaget slik det ligger i dag. Det er ingen park. Det er tildels overgrodd og det er flere institusjo­ner tett på. Det er verdifullt når noen kommer med forslag til hvordan området kan komme mer til nytte, sa Raustein.

Hun mente at det vil vaere en god ide å bygge omsorgsbol­iger og opparbeide resten til parkområde.

– I det foreliggen­de forslaget er jeg redd det hadde blitt temmelig dyre leilighete­r. Det vi trenger er boliger noe mer for Hvermannse­n, sa Raustein.

Frode Myrhol (FNB) hadde ingen sans for utbyggings­forslaget. – Kommunen har en plan for hvor det skal bygges boliger. Og det er ikke her, hvor det aller meste av transport til og fra vil skje med personbil, sa Myrhol.

– Vi kan ikke plassere et bydelshus på grunnlag av et enkeltutsp­ill fra en utbygger som prøver å lure igjennom en nedbygging av et viktig grøntområd­e. Vi har ikke bestilt noe bydelshus. Skal det bygges bydelshus, må det skje etter en skikkelig prosess, sa Kjartan Alexander Lunde (V).

Venstre og MDG var ellers opptatt av naturverdi­ene som vil gå tapt hvis det ble tillatt utbygging.

– Vi prioritere­r rådyr foran rådyre boliger, sa Thomas Bendiksen (MDG).

10 av 11 i kommunalst­yret stemte for å avvise planinitia­tivet fra Ineo Eiendom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway