Stavanger Aftenblad

Selskapet er konkurs, men NOI i Sandnes driver videre

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SANDNES: – Jeg har fremdeles stor tro på NOI, sier eier Kari Skadsheim Westbø etter at selskapet bak restaurant­en i Sandnes ble slått konkurs.

Selskapet bak restaurant­en NOI i Sandnes, Mathuset Sandnes Holding AS, begjaerte seg konkurs tidligere i høst. Med en gjeld på 1,137 millioner kroner forklarte selskapet i retten at det ikke hadde mulighet til å drive videre og at det ikke var noen verdi i selve boet.

Det betyr imidlertid ikke at restaurant­en NOI er konkurs. Den ble nemlig solgt til morselskap­et Tolv 4 Tolv AS før sommeren. Begge selskapene er eid av Kari Skadsheim Westbø.

– Mathuset Sandnes Holding AS lå der som et dødt firma etter at jeg solgte meg ut av Mondo i fjor. Nå som jeg bare har en restaurant, er selskapet avsluttet. Gjelden som ligger er bare kassekredi­tten en er nødt til å ha i et selskap. Det er ingen dramatikk i dette, sier Westbø.

Charles & De ble startet av Charles Tjessem og kona Monica i 2005. I mai 2015 kjøpte Thorstein Soma og Kari Skadsheim

Westbø 60 prosent av restaurant­en. De fire startet restaurant­en Mondo.

I desember 2016 solgte Tjessem seg ut av både Charles & De og Mondo. Restaurant­en i Langgata ble så hetende Charles & De frem til februar i 2018 før den skiftet navn til NOI.

– Vi gikk nok på en liten smell i fjor. Vi avsluttet aldri Charles & De, men vi ville forandre navn. Når Charles var ute, skulle vi hete «oss», eller «Noi» på italiensk. Det var en stor reklametab­be. I avisene ble det nemlig formidlet at vi stengte Charles og de og åpnet Noi. Men egentlig er det samme restaurant, bare i ny drakt, sier Westbø.

Dermed har de vaert nødt til å bygge opp en ny restaurant i Langgata. Det tar tid, mener Westbø. Det viser også regnskapst­allene. I 2018 omsatte NOI for 14 millioner kroner, men gikk med et underskudd på hele 5,1 millioner kroner.

– Hovedårsak­en til dette er oppussings­kostnadene, men også at vi sliter med å bygge opp merkevaren, sier Westbø.

Skadsheim Westbø lå i 2017 på formuetopp­en i Sandnes kommune med en formue på 264 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway