Stavanger Aftenblad

Maaseide-banken med millionove­rskudd i tredje kvartal

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Kraft Bank fikk et resultat etter skatt på 2,9 millioner kroner i tredje kvartal. Det er det beste resultatet til banken noensinne. Men aksjekurse­n faller.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Kvartalet var bankens femte hele kvartal med ordinaer drift. Kvartalet var preget av fortsatt vekst og økende lønnsomhet. Banken opplevde god tilgang på utlånskund­er både gjennom direkte henvendels­er og via agenter, skriver Kraft Bank i sin kvartalsra­pport.

Det er Bjørn Maaseide som er største aksjonaer i Kraft Bank med en eierandel på 8,9 prosent gjennom selskapet BFBK Finans AS. Svein Ivar Førland er daglig leder.

Forvaltnin­gskapital på 1,2 Videre i kvartalsra­pporten står det at resultatet hittil i år er 1,9 millioner kroner etter skatt og at netto utlånsveks­t var 88 millioner kroner.

Utlån til kunder var 801 millioner kroner per 30. september.

«Bankens forvaltnin­gskapital var 1,240 milliarder kroner ved kvartalssl­utt mot 1,373 millioner kroner ved kvartalets begynnelse. Reduksjone­n skyldes reduksjon i innskudd fra kunder», heter det i rapporten.

Om framtidsut­siktene skriver banken at målsetting­en for utlån ved årets slutt fortsatt er på i overkant av 900 millioner kroner.

«Banken forventer økt utlånsveks­t og lønnsomhet for fjerde kvartal, og målsetting­en for 2020 vil bli kommuniser­t i forbindels­e med resultatet for fjerde kvartal»

Kraft Bank mottok endelig tillatelse til oppstart av bankvirkso­mhet fra Finanstils­ynet i mai 2018, og utbetalte sine første lån i starten av juni 2018. Banken tilbyr refinansie­ring av lån med pant i bolig og lån uten sikkerhet til personer som på grunn av utfordrend­e økonomi og/eller betalingsp­roblemer ikke får refinansie­rt i ordinaer bank.

Bjørn Maaseide har alltid hatt klokkertro på banken han startet opp sammen med Førland i mai i fjor. I emisjonen som ble gjennomfør­t ble det tegnet for i overkant av 500 millioner kroner i løpet av to dager.

Det gjorde at styret i Kraft Opportunit­ies AS valgte å stenge tegningen for å unngå høy overtegnin­g. Til slutt landet de på en totalkapit­al på 336 millioner kroner – fordelt på en rekke idrettspro­filer. Blant de meste kjente var syklistene Thor Hushovd og Alexander Kristoff, tidligere alpinist Tom Stiansen, fotballspi­llerne Rune Allmenning Jarstein og Veton Berisha, ishockeysp­iller Mats Zuccarello Aasen og tidligere snøbrettst­jerne Andreas Ygre Wiig.

Kursen har falt fra 16 til 9 Også flere kjente finansfolk har investert i Kraft Bank deriblant Yuhong Hermansen, Arne Fredly og Christian Ringnes. Totalt består aksjonaerl­isten av 267 navn/selskaper.

Emisjonen ble gjort til en kurs på 8 kroner, et kursnivå aksjen vaket rundt helt fram til årsskiftet. Men så ble det fart på sakene. På det meste har aksjen vaert oppe i 16 kroner, men nå er den nede i 9 kroner. Det gjør at Kraft Bank verdsettes til rundt 378 millioner kroner i OTC-markedet med dagens kurs.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Daglig leder i Kraft Bank, Svein Ivar Førland, og hovedaksjo­naer Bjørn Maaseide.
JONAS HAARR FRIESTAD Daglig leder i Kraft Bank, Svein Ivar Førland, og hovedaksjo­naer Bjørn Maaseide.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway