Stavanger Aftenblad

Netflix slipper løs sin første original animasjon – der Oftebro låner stemme til nissen

-

«KLAUS»: Nils Ole Oftebro, bildet, låner stemme til selveste julenissen når Netflix i november slipper løs juleanimas­jonen «Klaus» i norsk versjon.

– For en norsk skuespille­r å gi stemme til Klaus, er å la julenissen komme hjem. Alle vet jo at han egentlig er norsk. Etter dette gleder jeg meg ydmykt til jul, sier Oftebro om rollen.

Også Thomas Gullestad og Marie Blokhus blir å høre for det norske publikumme­t fra 15. november. I den engelske originalve­rsjonen er det J.K. Simmons, Jason Schwartzma­n og Rashida Jones som innehar de respektive stemmeroll­ene.

Det er den spanske «Grusomme Meg»-skaperen Sergio Pablos som står bak «Klaus», som beskrives som en opprinnels­eshistorie for julenissen – og er den første originalsk­apte animasjone­n fra Netflix.

Om handlingen heter det: «Når Jesper (Gullestad) viser seg å vaere den dårligste eleven på postakadem­iet blir han stasjonert på en iskald øy nord for Polarsirke­len hvor beboerne sjelden utveksler ord, og i alle fall ikke brev. Jesper er naer ved å gi opp når han plutselig finner en alliert i den lokale laereren Alva (Blokhus) – og oppdager Klaus (Oftebro), en mystisk snekker som bor alene i en hytte full av hjemmelagd­e leker".

Og når disse tre finner hverandre, setter det ifølge pressemeld­ingen i sving «en tradisjon for vennlige naboer, magiske historier og julestrømp­er hengt med kjaerlighe­t ved pipen».

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway