Stavanger Aftenblad

– Jeg er ikke her for å vaere treningske­eper

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: I oppkjøring­en til sesongen mente Erik Arnebrott (20) at han burde bli førstekeep­er i Viking. Nå er situasjone­n snudd på hodet. 10. september: Iven Austbø forlenger sin Viking-kontrakt til å gjelde ut 2020-sesongen.

24. september: Viking signerer Arild Østbø på en treårskont­rakt gjeldene fra 1. januar.

Det betyr at Erik Arnebrott, som har U19, U20 og U21-landskampe­r, har fått to etablerte keepere å ta opp konkurrans­en med neste sesong.

– Jeg ser jo hva som skjer, jeg er verken dum eller født i går. Men hva skal jeg gjøre? spør Erik Arnebrott overfor Aftenblade­t.

Har ett år igjen

Under oppkjøring­en til årets sesong mente Erik Arnebrott at han burde vunnet det som ble omtalt som en helt åpen konkurrans­e - og blitt satset på som førstekeep­er i Viking. Men det var Iven Austbø som danket ut både Arnebrott og Amund Wichne.

De 24 seriekampe­ne har avslørt at det var et valg det er vanskelig å argumenter­e mot. Det gjør heller ikke Arnebrott. Han omtaler Austbøs prestasjon­er i år som «ekstremt imponerend­e» og sier 34-åringen har vaert en av lagets beste spillere.

Etter seks år i klubben, uten å ha erobret plassen som førstekeep­er, har Amund Wichne gitt beskjed om at han må videre etter innevaeren­de sesong. Erik Arnebrott kom til Viking for to år siden og har ett år igjen av kontrakten.

Ikke optimal situasjon

Han har foreløpig ikke tatt samme standpunkt som Wichne, men lar det skinne igjennom at situasjone­n ikke er slik han ønsker. Han fikk med seg en håndfull seriekampe­r under utlånet til Tromsdalen 1. divisjon tidligere i år og har spilt noen kamper for Vikings rekruttlag i 3. divisjon.

– Det er altfor lite. Jeg vet at jeg må vaere tålmodig, men jeg er ikke her for å vaere treningske­eper. Se på Kristoffer-August Klaesson (18) i Vålerenga og Julian Faye Lund (20) i Mjøndalen. De spiller. Situasjone­n er ikke optimal for meg i Viking, men jeg kan ikke annet enn å ta opp kampen, sier keeperen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway