Stavanger Aftenblad

Austbø frisk og kampklar – Høiland ute mot Tromsø

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

Tromsø er motstander i Jåttåvågen når Eliteserie­n starter opp igjen etter landskampp­ausen.

Viking har trent knallhardt i de to siste ukene, slik de har for vane når det er pause i kampene. Men ikke alle har tålt råkjøret.

Tommy Høiland sliter med en smell i låret og har ikke trent sammen med resten av troppen denne uken. Spissen går dermed glipp av søndagens kamp mot Tromsø.

Den finske spissen Benjamin Källman går inn og tar Høilands plass på topp.

– Jeg er klar og gleder meg til kampen, sier finnen til Aftenblade­t. Han møter sine landsmenn

Onni Valakari, Robert Taylor og Juha Pirinen som alle spiller i Tromsø.

Må bruke hele troppen

Iven Austbø har også hanglet denne uken. Men ikke verre enn at han trente for fullt som vanlig fredag og melder seg kampklar.

Viking-keeperen har slitt med en forkjølels­e, men er såpass bra at det ikke bør by på noen problemer søndag.

– Jeg tror det skal gå greit med Iven, det så sånn ut på trening i dag, han naermer seg 100 prosent. Og det er fortsatt to dager til kamp. Skulle ikke Iven blir klar, så har vi en sulten Amund (Wichne) som er klar, sier trener Bjarne Berntsen.

Berntsen varsler rullering på laget framover. Han ser de neste 14 dagene under ett og er nødt til å bruke hele troppen for å ha friske og raske spillere disponible ikke minst til semifinale­n i cupen mot Ranheim neste onsdag.

Reservekee­per Erik Arnebrott forlot fredagens trening med kneproblem­er, ellers er troppen skadefri og kampklar.

– Vi kommer til å fortsette med å rullere på laget i minst like stor grad som vi har gjort i det siste. Vi har en bred tropp og spillere som har grepet sjansen når de har fått den, sier treneren.

Vikings neste kamper: y 20. oktober: Tromsø (H) y 27. oktober: Kristiansu­nd (B) y 30, oktober: Ranheim (H) y 3. november: Lillestrøm (H)

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Erik Arnebrott (20) konstatere­r at Viking nå har to etablerte keepere han må ta opp kampen med neste sesong.
CARINA JOHANSEN Erik Arnebrott (20) konstatere­r at Viking nå har to etablerte keepere han må ta opp kampen med neste sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway